FMI nu se teme că inflația a devenit un „tren scăpat de sub control”

Inflatie

Inflația nu riscă să devină „un tren scăpat de sub control” în țările avansate, a afirmat duminică șefa Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, în opinia căreia creșterea prețurilor este susținută de relansarea economică după recesiunea din 2020 și de perturbările pe lanțurile logistice, potrivit Le Figaro.

În plus, a reamintit Georgieva, o iarnă foarte rece urmată de o vară foarte caldă au contribuit la creșterea prețurilor energiei.

Cu toate acestea, „există în continuare un consens asupra faptului că în economiile avansate inflația este temporară”, a declarat ea, în cadrul unui seminar virtual care a reunit guvernatorii băncilor centrale. ”Decidenții” dispun de instrumentele necesare pentru a remedia o inflație în creștere, a subliniat ea. „Cunoaștem foartre bine aceste instrumente și maniera în care pot fi aplicate”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Inflația a alimentat multe discuții” în această săptămână la reuniunile FMI de la Washington, a recunoscut șefa Fondului, în special în ceea ce privește ipoteza unei inflații mai permanente. Cu atât mai mult cu cât într-o serie de țări emergente și economii în curs de dezvoltare inflația puternică a determinat deja băncile centrale să ajusteze creșterea dobânzilor de intervenție.

„În comparație cu reuniunile din primăvară, am fost mult mai vigilenți în înțelegerea incertitudinilor economiei mondiale și legătura lor atât cu dinamica prețurilor cât și cu rolul băncilor centrale”, a comentat Georgieva.

Dar, în ceea ce privește subiectul inflației, „nu există nicio îngrijorare semnificativă legată de ideea că ar fi un tren scăpat de sub control” în țările avansate.

FMI estimează că inflația își va atinge maximul în ultimele luni ale anului 2021 atât în țările avansate cât și în economiile emergente, cu o stabilizare spre mijlocul anului viitor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: