Forty Management începe lucrările pentru proiectul Central District Lagoon City, despre care spune că va fi gata spre finalul acestui an/ Investiția se ridică la 120 milioane euro / Lucian Azoiței spune că are autorizație pentru construirea lagunei

Lagoon City_Aerial

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management a anunțat marți că a demarat lucrările pentru dezvoltarea Central District Lagoon City Bucuresti, un proiect de reconversie urbană mixtă, care se ridică la 120 milioane de euro, au transmis reprezentanții companiei.

Lucian Azoiței, CEO & Fondator Forty Management transmite că va dezvolta acest proiect sub formă de franciză, cumpărată de la compania americană Crystal Lagoons, putând dezvolta proiecte și pentru piețele din Ungaria, Polonia și Republica Cehă. Prima etapă a proiectului este Lagoon City, iar ulterior compania va dezvolta și un hotel de 5 stele și spațiu de birouri. Inițial, Lucian Azoiței spune că are autorizație pentru construirea lagunei, care va reprezenta prima fază a proiectului.

„Avem autorizație pentru construire cu Primăria Municipiului București. Sperăm în curs acestui an să reușim să obținem acest PUZ și să demarăm construirea tuturor elementelor din jur. Prima fază era laguna și apoi clădirile. Primăria Muncipiului București sprijină acest proiect”, a declarat Lucian Azoiței.  

Proiectul din București va implementa tehnologia patentată Crystal Lagoons, care permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, de dimensiuni nelimitate, eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie.

Aceasta va fi amplasată pe o suprafață de peste 10.000 mp, va avea o adâncime maximă de 2 metri, două plaje de mari dimensiuni, de peste 3.200 mp și numeroase alte facilități. Laguna, a cărei finalizare este estimată pentru sfârșitul acestui an, va putea fi folosită pentru înot și sporturi nautice în timpul verii și parțial ca patinoar pe timpul iernii.

Valoarea investiției din România depășește 120 de milioane de euro, în timp ce proiectele scalate la Budapesta, Praga și Varșovia vor avea valori de investiție între 140 și 190 milioane euro fiecare, în funcție de mixul realizat și de nevoile identificate pe aceste piețe. Proiectul ar urma să fie finalizat spre finalul acestui an. Din investiția de 120 milioane euro, 5 milioane euro reprezintă construirea lagunei, iar mentenanța acesteia costă 5.000 de dolari.

Complexul va fi construit în București, între Aeroportul Internațional București Băneasa și Bucureștii noi (Strada Coralilor 18).

Sursa foto: Google Maps

Apartamentele din cadrul complexului nu vor fi de vânzare, ci acestea se vor închiria. Lucian Azoiței spune că prețul pentru închirierea apartamentelor va fi unul comparabil cu prețul mediu al pieței privind produsele similare, așa cum este, de exemplu, Stejarii Clubul Rezidențial. În cadrul complexului nu se vor putea închiria garsoniere, ci vor exista camere cu 2 camere până la 6 camere.

Compania care se va ocupa de mentenanța complexului va fi Colliers UK. În ceea ce privește angajații, vor fi create 840 de locuri noi de muncă, iar complexul va genera 36 milioane taxe și impozite locale și centrale pe 5 ani.

De asemenea, Lagoon City va aduce in jurul acestei lagune artificiale un hotel de 5 stele cu 323 de camere afiliat unui brand internațional, 401 de apartamente destinate pentru închiriat, 9.200 de mp de spații comerciale și de servicii, o clădire de birouri clasa A cu suprafața de 8.500 mp, precum și nenumărate alte facilități, practic un mini oraș cu toate destinațiile necesare locuirii urbane. Situat pe Strada Coralilor nr.18, Central District Lagoon City este primul proiect mixt de reconversie urbană ce-și va produce toate utilitățile in-house, valorificând astfel know-how-ul și experiența Forty Management în materie de sustenabilitate.

Componenta de servicii a Central District Lagoon City va include un heliport, servicii de concierge pentru toate apartamentele, 3 restaurante, 2 beach bar-uri, un bistro de 430 mp ce va deservi și zona de plajă, un sky bar, cafenele, un cinematograf privat, gradiniță, 2 centre SPA, o clinică de înfrumusețare și servicii de co-sharing mașini electrice.

Comentarii

  1. Asta pute de la o posta a articol platit, in care se spun minciuni pe banda rulanta. Domnii in cauza NU au niciun aviz si nicio aprobare, mint cum respira in acest material publicitar: NU poti avea autorizatie de construire inainte de a obtine PUZ . Apoi, zona pe care dansii vor sa construiasca o laguna artificiala cu ski nautic si alte fantasmagorii este in mjlocul unui cartier linistit, de case. Cum poti sa faci asa ceva fara sa distrugi linistea din jur?
    Adevarul e ca au PUZ depus inca din 2020 la Primaria Capitalei care NU a fost aprobat, iar ei acum sapa si lucreaza ilegal.
    Daca site-ul doreste sa-si pastreze credibilitatea, iar cei care lucreaza aici se pretind a fi jurnalisti, fie scrieti mare PUBLICITATE atunci cand publicati astfel de elucubratii, fie verificati informatiile inainte de publicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *