FOTO, VIDEO Ford a ajuns, în 12 ani, la un milion de mașini produse la Craiova și prezentat noul M-Sport Ford Puma Rally1

ford Sursa foto: Ford

Ford a ajuns la un milion de vehicule produse la uzina din Craiova, modelul „milionar” fiind un Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP. Ford a atins reperul de producție la 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009. Înainte de a începe producția Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, B-Max, precum și modelul EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

În plus, la începutul acestui an, compania Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

De asemenea, compania a prezentat noul M-Sport Ford Puma Rally1, care va înlocui modelul M-Sport Ford Fiesta WRC, câștigătorul a trei titluri în Campionatul Mondial de Raliuri, de la introducerea sa în 2017.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Prima mașină de competiție electrificată Ford dispune de un sistem de propulsie hibrid de ultimă generație care captează energia în timpul frânării și rulării și o stochează într-o baterie de 3,9 kWh și pe care o utilizează ulterior pentru a suplimenta performanța motorului turbo pe benzină, EcoBoost de 1,6 litri, cu impulsuri repetate de până la trei secunde prin intermediul unui motor electric de 100 kW.

M-Sport Puma Rally1 poate folosi, de asemenea, sistemul de propulsie electrificat pentru a se deplasa prin orașe, localități și parcurile de service, între probe, folosind numai energia electrică. Acumulatorul poate fi reîncărcat utilizând o sursă de alimentare externă la punctele de service dedicate, iar reîncărcarea durează aproximativ 25 de minute. Cu o greutate de 95 kg, sistemul hibrid este răcit cu lichid și aer și este găzduit într-o carcasă cu rezistență balistică pentru a rezista la impactul reziduurilor și al forțelor G în cazul unui accident.

Modelul de stradă Ford Puma folosește un grup motopropulsor EcoBoost Hybrid de un litru cu tehnologie mild hybrid de 48 de volți pentru a crește eficiența consumului de carburant. Un alternator/generator integrat antrenat de curea (BISG) recuperează energia pentru a încărca un acumulator litiu-ion de 48 volți și acționează, de asemenea, ca un motor, integrându-se cu motorul termic pentru a susține cuplul.

Ford a anunțat la începutul acestui an că 100% din gama sa de autovehicule din Europa va fi capabilă de zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până la mijlocul lui 2026; iar până în 2030, va fi complet electrică.

Investiția totală a Ford în operațiunile sale de producție din România este de aproape 2 miliarde de dolari de la preluarea fabricii din Craiova în 2008.

Compania a instalat peste 600 de roboți pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6.000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare ale fabricii Ford din Craiova.

Compania s-a angajat ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale să fie capabilă să emită zero, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se estimează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de vehicule complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: