Franța va reîncepe să producă paracetamol din 2023

emmanuel macron sursa Consiliul UE

Franța va reîncepe să producă pe teritoriul său paracetamol, începând cu anul 2023, a anunțat subcontractorul farmaceutic Seqens, oficializând astfel lansarea unei noi uzine în Roussillon (Isère), potrivit Le Figaro.

Acest anunț vine la un an după ce președintele francez Emmanuel Macron a anunțat o strategie de relocalizare în trei ani a întregului lanț de producție pentru acest medicament al cărui caracter esențial a fost pus în evidență de criza coronavirusului.

Noua uzină va avea o capacitate de 10.000 de tone pe an. Producția sa va fi absorbită de grupurile pharma Sanofi (marca Doliprane) și Upsa (marca Efferalgan) care în prezent condiționează principiul activ importat din Asia. Valorea investiției, care este susținută de planul France Relance, nu a fost dezvăluită.

Leader mondial al aspirinei, Seqens este de asemenea un important producător de paracetamol cu cele două uzine ale sale din China. Platforma din Roussillon a fost ultima din Franța care a produs paracetamol și a fost închisă în 2008 de proprietarul de atunci, grupul Rhodia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *