Garanţiile de securitate propuse anterior de Rusia pentru SUA şi NATO nu mai sunt valabile, deoarece situaţia s-a schimbat drastic, a declarat, sâmbătă, ministrul adjunct rus de Externe, Serghei Riabkov, într-un interviu acordat postului de televiziune ruse, Channel One, citat de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Întrebat dacă propunerile Moscovei privind garanţiile de securitate pentru Statele Unite şi NATO sunt încă în vigoare, Ryabkov a răspuns că ”nu ar spune că propunerile de acest tip ar putea rămâne în vigoare”.

”În ansamblu, configuraţia s-a schimbat complet şi situaţia actuală este drastic diferită. În prezent, problema este aceea de a asigura atingerea obiectivelor care au fost stabilite de autorităţile noastre înainte de lansarea unei operaţiuni militare speciale”, a continuat oficialul rus.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Riabkov a subliniat că partea rusă a recurs ”la eforturi maxime pentru a menţine şi asigura arhitectura securităţii europene, care a apărut în urma unei politici absolut iresponsabile şi penale implementate de actualul regim de la Kiev şi de curatorii săi din Occident, conduşi de Statele Unite”.

”Dacă vorbim despre viitorul arhitecturii securităţii europene, precum şi despre viitorul privind controlul armelor, întrebarea este din nou despre cum vor fi pregătiţi oponenţii noştri, inamicii noştri conduşi de Statele Unite, şi dacă vor fi pregătiţi per total pentru discuţii”, a spus el.

”Desigur, dacă americanii sunt dispuşi, suntem gata să reluăm dialogul şi cu siguranţă suntem decişi şi capabili să lucrăm în această direcţie, inclusiv în cadrul Tratatului privind reducerile şi limitările armamentului strategic ofensiv (Noul START), ale cărui negocieri au fost şi ele suspendate. Totul depinde de Washington acum”, a menţionat Rabkov.

El a mai declarat că pe 25 februarie, a doua zi după ce Rusia a lansat o operaţiune militară specială în Ucraina, ”colegii americani şi-au anunţat decizia de a încheia un dialog privind securitatea strategică europeană”.

”Aş dori să folosesc acest moment pentru a-i avertiza să nu ia măsuri imprudente”, a adăugat ministrul rus de Externe.