Georgeta Bumbac, fina unui baron PSD, abonată la sinecuri politice, a fost pusă de PNL administrator la Aeroportul Otopeni / Ea a absolvit Academia Națională de Informații

Georgeta Bumbac foto Libertatea

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, a fost numită de liberali administrator la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, noua conducere de la Transporturi schimbând, cu o excepţie, întreg Consiliul de Administraţie al CNAB.

Georgeta Bumbac, funcţionar public de peste 20 de ani, şi trecută pe la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” a fost promovată de Viorica Dăncilă şi, înainte ca PNL să o revoce din funcţiile ocupate la Ministerul Transporturilor, avea funcții în trei consilii de administraţie, din care două„grele”, adică bine remunerate: la Compania de Drumuri (CNAIR), la Compania Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi la Administraţia Canale Navigabile.

Declaraţia de avere din mai 2020, din funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii, arată veniturile anuale obţinute: 132 mii lei de la Ministerul Sănătăţii, 81.620 lei de la CNAIR, 83.852 lei de la CNAB şi „doar” 45.624 lei de la Canale Navigabile.

Într-un drept la replică după dezvăluirile din presă din trecut, Bumbac sublinia că Felix Stroe nu a avut nicio legătură cu cariera sa de funcţionar. „Precizez ca dl. FELIX STROE nu a avut nicio implicare de nicio natură în parcursul meu profesional, după cum am mentionat mai sus, sunt angajata Ministerului Sanatatii din 2011, mandatul dlui Ritli Ladislau – UDMR si guvern PDL/UDMR condus de dl Emil Boc- PDL”, spunea Bumbac în 2020.

Reamintim că Felix Stroe a fost șeful RAJA, una dintre cele mai mari companii de apă din România, timp de 17 ani. Și-a dat demisia din funcție după ce social-democrații au pierdut alegerile locale la Constanța, în 2020. Stroe a fost ales prima dată șef al RAJA în anul 2003, unde s-a retras după ce Radu Mazăre l-a înlăturat din funcție de viceprimar. Ulterior, Felix Stroe s-a întors în prima linie a politicii locale și a preluat conducerea PSD după ce Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre au ieșit din viața publică din cauza dosarelor penale. Felix Stroe a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose, în 2017. În prezent, el este senator PSD de Constanța, intrat în Parlament la alegerile trecute.

Alte schimbări în consiliul de administrație

Totodată, potrivit documentelor pe care le-a consultat Economedia, se prelungeşte mandatul lui Diaconu Cătălin şi revin în Consiliul de Administraţie Florin Dimitrescu şi Cosmin Mihălţan.

Totodată, au mai fost numiţi administratori CNAB, Robert Dobre, consilier superior în ministerul de resort, specialist în căi ferate, Mircea Raicu şi George Dorobanţu.

Remuneraţia lunară brută a unui membru în Consiliul de Administraţie CNAB este de aproximativ 12.500 lei. De menţionat că actualul Director General, Cosmin Peşteşan, numit în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă, nu mai face parte din CA pentru că nu i s-a mai prelungit mandatul.

Noua componenţă a Consiliului de Administraţie CNAB numit astăzi:

  1. Mihălţan Florin Cosmin
  2. Raicu Mircea Cristian
  3. Dimitrescu Florin
  4. Dobre Răzvan Robert
  5. Bumbac Georgeta (vezi CV aici)
  6. Dorobanţu Dumitru

Compania de Aeroporturi Bucureşti este deţinută de Statul Român prin Ministerul Transporturilor şi Fondul Proprietatea.

Schimbări pe bandă rulantă în CA-urile companiilor de stat din subordinea Ministerului Transporturilor

Reamintim că Ministerul Transporturilor este condus interimar de liberalul Dan Vîlceanu, după demisia lui Cătălin Drulă (USR). Economedia a scris, anterior, în exclusivitate, că una din primele decizii ale lui Vîlceanu ca ministru al Transporturilor a fost să convoace adunările generale ale acționarilor la nouă companii din subordine, printre care și Compania de Drumuri, CFR Călători și Tarom, pentru a schimba consiliile de administrație.

Astfel, în data de 16 septembrie, ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a numit un nou Consiliu de Administraţie la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte şi inginerul constructor Cristian Pistol, consilierul premierului pe probleme de infrastructură, potrivit informaţiilor Economedia. Este considerat un apropiat al secretarului de stat Ionel Scrioşteanu (PNL). Ulterior, Cristian Pistol a fost numit Director General al CNAIR, după ce Consiliul de Administraţie convocat de Ministerul Transporturilor a decis revocarea Marianei Ioniţă de la șefia Companiei de Drumuri.

Totodată, în data de 21 septembrie, Ministerul Transporturilor a schimbat un membru din consiliul de administrație de la Tarom. Mai precis, Mihăiţă Ursu, inginer geodez şi specialist în vânzări de ţiglă metalică (vezi aici CV) l-a înlocuit pe bancherul Costin Ţîră, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil de domeniul feroviar şi promovat de USR.

Sursa foto: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *