Ministerul Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administraţie la Compania de Drumuri. Preşedinte de CA ar urma să fie ales Cristian Pistol, consilierul premierului pe probleme de infrastructură

autostrada sibiu pitesti Sursa foto: Pro Infrastructura

Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu a numit astăzi un nou Consiliu de Administraţie la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte şi inginerul constructor Cristian Pistol, consilierul premierului pe probleme de infrastructură, cel care va fi votat (numit) şi preşedinte, potrivit informaţiilor Economedia.

Din noul CA de la CNAIR nu mai face parte şi fostul preşedinte, George Ursachi, numit de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Astfel, de astăzi, 16 septembrie, componenţa noului CA de la CNAIR este următoarea:

1. Gabriela Ferencz, prelungire de mandat

2. Alexandru George Popescu, prelungire de mandat

3. Ion Lixandru, prelungire de mandat

4. Bogdan Pascu, prelungire de mandat

5. Cristian Ovidiu-Cătălin Pistol, numit astăzi pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire până la 6 luni.

Economedia a anunţat încă de marți schimbările care urmează la 9 companii mari din subordinea ministerului de resort, printre care CNAIR, CFR Călători şi Tarom.

Cine este inginerul Cristian Pistol (vezi CV aici )

Cristian Pistol este fostul şef al Direcţiei de Implementare Proiecte din CNAIR (şef peste Autostrăzi), numit în această vară consilier în cancelaria premierului. Este considerat un apropiat al secretarului de stat Ionel Scrioşteanu (PNL).

Marţi, 14 septembrie, Pistol declara că Ministerul Transporturilor condus interimar de Dan Vîlceanu a început o evaluare a proiectelor de autostradă care au posibilitatea de a fi recepţionate anul acesta, dar riscurile ca două dintre cele trei proiecte de autostradă/drum expres să nu fie deschise circulaţie până la sfârşitul anului sunt mari. Pistol s-a referit la situaţia lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda (29 kilometri, constructor Aktor) şi la lotul 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti (40 kilometri între Slatina şi Balş, cu termen contractual 2022, dar cu promisiuni de finalizare de la UMB la finalul anului) şi a explicat că lucrările nu sunt chiar atât de avansate. Pe de altă parte, pentru cei aproape 10 kilometri dintre Târgu Mureş şi Ungheni pe Autostrada Transilvania, antreprenorul Strabag din Austria va finaliza la timp lucrările.

Ion Lixandru, numit în mandatul ministrului Cătălin Drulă şi care a denunţat public problemele şi lipsa de reforme din CNAIR, rămâne, astfel, administrator al Companiei de Drumuri.

Sursa foto: Pro Infrastructura

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *