Gigantul e-commerce Trendyol din Turcia a intrat oficial în România

Trendyol Sursa foto Alibaba Group

Gigantul turc de comerț electronic Trendyol, la care gigantul chinez Alibaba Group Holding a cumpărat o participație în 2018, s-a lansat oficial pe piața din România.

Președintele Trendyol Group, Çağlayan Çetin, se va afla luna aceasta în România pentru a detalia planurile retailerului pe piața locală.

Gigantul turc a intrat simultan în acest an pe piețele din România, Grecia, Ungaria și Cehia. „ Vom începe cu România, Grecia, Ungaria și Cehia, iar în perioada următoare vom crește numărul de țări de pe piață”, a declarat directorul general al grupului Trendyol, Erdem Inan. „Scopul nostru este să le permitem tuturor celor 300.000 de vânzători ai noștri să vândă în regiuni care includ Europa, Orientul Mijlociu și țările din Golf”, a mai spus el.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Abordarea calitativă a producătorilor noștri, produsele lor și poziționarea mărcii oferă un potențial semnificativ. Fiind o regiune pe care o putem accesa din Turcia într-un timp scurt și la un cost redus, oferă avantaje în multe privințe”, a explicat el. „Prin utilizarea avantajelor oferite de această piață, vom contribui la exportul electronic al producătorilor turci pe piețele internaționale”, a menționat Inan.

El a precizat că după ce activitățile în țările prioritare vor atinge o anumită maturitate, grupul va intra pe piețele din Polonia, Slovacia și Bulgaria. „Ne propunem să ajungem la 2 milioane de clienți activi și să depășim 4 milioane de comenzi pe piața est-europeană până la sfârșitul anului 2024, plănuind să atingem un volum comercial de 350 de milioane de dolari”, a susținut el.

Inan a subliniat, de asemenea, eforturile lor de a contribui la viziunea Ministerului Comerțului de a crește la 10% ponderea exporturilor electronice în totalul exporturilor Turciei. El a subliniat obiectivul lor de a finaliza toate operațiunile internaționale în 2023 cu aproximativ 3 milioane de clienți și 12 milioane de comenzi.

Subliniind că expansiunea internațională este o prioritate în viziunea lor viitoare, a menționat că Germania a fost prima lor destinație și că și-au depășit obiectivele pe piața germană, ajungând la peste un milion de clienți în peste un an.

Trendyol este o companie de comerț online fondată în 2010 de Demet Suzan Mutlu, în Turcia. În 2021 a ajuns la statutul de „decacorn”, adică o firmă de tehnologie care ajunge la o valoare estimată de cel puțin 10 miliarde de dolari în urma unor investiții obținute înainte de listarea la bursă.

Grupul chinez Alibaba are o participație de 76,1% la Trendyol. Alibaba Group a achiziționat un pachet de acțiuni la Trendyol în 2018.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: