Gigantul german Bosch va investi 10 miliarde de euro în digitalizare, până în 2025

computer cuantic IBM

Furnizorul german de componente, produse electrice și electronice Bosch anunță că va investi 10 miliarde de euro pentru digitalizare și conectivitate, până în 2025, și încheie un parteneriat cu IBM în domeniul informaticii cuantice.

Două treimi din investiția de 10 miliarde de euro va fi direcționată către dezvoltarea și extinderea noilor tehnologii promițătoare, cu accent pe sustenabilitate, mobilitate și Industrie 4.0.

„Pentru Bosch, digitalizarea prezintă oportunități majore în toate domeniile de afaceri”, a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație Bosch, la conferința de anul acesta a industriei Bosch Connected World (BCW) AIoT de la Berlin. „Pe lângă noi tehnologii promițătoare, vom investi în formarea și dezvoltarea profesională a angajaților noștri, deoarece aceștia sunt cheia tehnologiei care asigură „tehnică pentru o viață”, atât în prezent, cât și în viitor”, a spus Hartung.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Pentru tehnologia viitorului mai îndepărtat, Hartung a anunțat, de asemenea, că Bosch a încheiat un parteneriat cu IBM, o companie de tehnologie cu sediul în SUA, în domeniul informaticii cuantice. Bosch intenționează să utilizeze în următorii zece ani simularea materialelor prin calcul cuantic, pentru a găsi înlocuitori pentru metalele prețioase și pământurile rare din cadrul sistemelor de propulsie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, în motorul electric și celulele de carburant.

În schimbul experienței în domeniul simulării materialelor, importante pentru utilizările industriale, Bosch va obține acces la flota IBM de peste douăzeci de computere cuantice avansate, disponibile prin cloud-ul IBM. Cu ajutorul generațiilor viitoare de computere cuantice, Bosch își propune să calculeze proprietățile materialelor noi în moduri care nu ar putea fi posibile pentru computerele convenționale din punct de vedere al timpului sau al complexității. Pe măsură ce se va îmbunătăți performanța computerelor cuantice în viitorul mai îndepărtat, ar putea fi posibil să se tragă concluzii cu privire la proprietățile specifice ale materialelor noi într-o fracțiune din timpul necesar computerelor convenționale. Munca privind algoritmii cuantici pentru explorarea situațiilor de interes vor implica cercetări efectuate de experții Bosch, precum și de cei din cadrul IBM.

„Împărtășim cu IBM experiența noastră în simularea materialelor pentru domenii de utilizări foarte specifice și, în schimb, obținem o perspectivă mai aprofundată asupra puterii și aplicabilității informaticii cuantice, inclusiv asupra hardware-ului. Împreună, ducem simularea cuantică la următorul nivel și câștigăm un avantaj competitiv la nivel internațional”, a declarat Hartung. Pe lângă materialele noi pentru celulele de combustibil, Bosch este interesată și de noi magneți pentru motoarele electrice, care sunt mai ușori, mai compacți, mai eficienți și mai ușor accesibili. Astfel de materiale noi promit să fie mai ecologice decât pământurile rare.

În materie de software pentru calculatoare cuantice, știința și industria din Germania ocupă o poziție puternică în competiția globală cu SUA și China. Institutele de cercetare de piață văd un mare potențial în această tehnologie. Boston Consulting Group estimează că piața pentru informatica cuantică, inclusiv noile produse și servicii, va valora până la 850 miliarde de dolari în următorii 15-30 ani. Prognozele pentru domeniul tehnologiei senzorilor cuantici sunt, de asemenea, promițătoare: McKinsey preconizează că această piață va crește până la 7 miliarde de dolari în anii următori. „Tehnologia cuantică este vitală pentru suveranitatea tehnologică a Europei. Este important să nu lăsăm în seama altor regiuni să se dezvolte singure, ci să deschidem zone industriale de aplicare și să dezvoltăm fără întârziere modele de afaceri”, a spus Hartung.

Bosch are în prezent aproximativ 30 de experți care lucrează în domeniul tehnologiei senzorilor cuantici și al informaticii cuantice. De la începutul acestui an, un startup Bosch lucrează pentru a accelera comercializarea senzorilor cuantici. Senzorii cuantici, asemănător computerelor cuantice, au un potențial imens. Aceștia ating o precizie fără precedent în comparație cu senzorii MEMS (pe bază de sistem microelectromecanic) convenționali. În viitorul previzibil, va fi posibilă utilizarea acestora pentru a obține o precizie de măsurare de 1.000 de ori mai mare. În medicină, de exemplu, senzorii cuantici vor putea ajuta la diagnosticarea mai precisă și mai ușoară a afecțiunilor neurologice precum Alzheimer. De asemenea, aceștia vor putea simți impulsurile nervoase și, în acest fel, vor acționa protezele medicale și vor permite controlul pur și simplu prin gândire în realitățile virtuale.

Grupul Bosch este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități. În 2021, Bosch a generat vânzări consolidate de 494 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,7 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Grupul Bosch are aproximativ 402.600 de angajați în întreaga lume (status la 31 decembrie 2021). Compania a generat vânzări de 78,7 miliarde de euro în anul 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. De asemenea Bosch ofera angajatilor salarii de subzistenta. Pentru un post de tehnician ofereau 2400 RON + bonuri de masa in 2020, in contextul in care o chirie in Cluj era 450 eur. Trebuie sa stai 4 ani pe post pentru a fi considerat eligibil pentru avansare. Oare de ce-i numim investitori pe cei care vin sa exploateze forta de munca ieftina, exportand productia? Nu sunt mai degraba pradatori? Primarul Boc taie panglici si trece fiecare mega-capusa la realizari in investitie. Realizare ar fi sa dezvolte industria autohtona.

    • domnule Marginean, de bine de rau, nu lucreaza cu bani in plic la negru, nu lucreaza cu minimum pe economie, si sa nu uitam un lucru major in Romania, productivitatea dintr-o ora lucrata este mult mai mica decat in strainatate!! Dar vedem doar ce ne intereseaza nu totul in ansamblu. Probabil preferati firmele romanesti unde patronul face cu tine ce vrea el….. Pe de alta parte nu Va pune nimeni sa lucrati pentru ei sau pentru alte companii …

  2. Acesta e scopul fiecarui “investitor strain”: salarii mici=sclavie pe fata. E unul din motivele ptr care isi anunta an de an profituri imense. Odata cu digitalizarea, vor disparea si oamenii sau sclavia va lua forme si mai dure

  3. Vin din zona de consultanta pe digitalizare in logistica. Ceea ce vrea Bosch NU SE POATE FACE intr-un timp atat de scurt! Punct! Orice proiect de mare anvergura, impune niste pasi foarte importanti si din experienta spun multe decizii se pot lua dupa multe runde de discutii si workshopuri. Pe langa asta, in spatele oricaror proiecte de digitalizare se afla date, de obicei stocate in ceea ce se numeste Business Warehouse, Data Warehouse, Business Inteligence si alte asemenea. Din experienta spun, in absolut toate proiectele pe care le-am avut, si vorbesc doar de companii foarte mari cu cifre de afaceri de miliarde de euro am intalnit acelasi lucru comun: datele sunt dezastru! Noi avem o vorba in proiectele noastre, atunci cand discutam cu clientii: “Garbage in, garbage out!”. Orice proiect implica ceea ce noi numim data cleansing / data harmonization / data validation iar aceste activitati implica foarte multe resurse umane care nu sunt intotdeauna disponibile sau nu au cunostintele necesare sa conduca aceste activitati.
    Suna frumos ceea ce vrea Bosch, dar intervalul de implementare pana in 2025 este total nerealist.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.