Goldman Sachs și-a redus prognoza privind prețul petrolului cu 10 dolari, până la 100 de dolari pe baril pentru T4

petrol Sursă foto: Unsplash

Goldman Sachs și-a redus prognoza privind prețul petrolului cu 10 dolari, până la 100 de dolari pe baril pentru al patrulea trimestru al anului 2022, invocând creșterea îngrijorărilor legate de Covid în China și lipsa de claritate cu privire la planul Grupului celor șapte națiuni de a limita prețul petrolului rusesc, transmite CNBC.

“Piața are dreptate să fie neliniștită cu privire la fundamentele viitoare, din cauza cazurilor semnificative de Covid din China și a lipsei de claritate în ceea ce privește implementarea plafonului de preț al G7′s”, au declarat într-o notă economiștii de la Goldman, inclusiv Jeffrey Currie, adăugând că mai multe blocaje în China ar fi echivalente cu reducerile profunde de producție impuse de OPEC+ de 2 milioane de barili pe zi.

China a înregistrat trei decese cauzate de Covid în weekend, primele decese din cauza acestui virus din luna mai a acestui an.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Capitala Chinei, Beijing, a înăsprit măsurile de combatere a Covid în ultimele trei zile, în condițiile în care numărul de cazuri locale a urcat la câteva sute pe zi.

Economiștii au adăugat că posibilitatea unor noi blocaje în cazul primului importator mondial de petrol va afecta și mai mult cererea din partea acestuia.

Cazurile Covid din China se află la maximele din 22 aprilie, dar, cu toate acestea, funcția de reacție a noii politici este necunoscută… ne reducem așteptările privind cererea Chinei cu 1,2 [milioane de barili pe zi] pentru trimestru (la 14,0 mb/d), anticipând noi blocaje de aici încolo”, se arată în notă, adăugând că cererea actuală de țiței a Chinei este mai mică decât așteptările Goldman pentru perioada octombrie-noiembrie cu 800.000 de barili pe zi.

Prețul țițeiului a fluctuat în ultimele luni, crescând la peste 120 de dolari la începutul lunii iunie, pe fondul temerilor tot mai mari privind o recesiune globală, scăzând ulterior la aproximativ 90 de dolari pe baril după ce OPEC+ a redus producția.

Ambele contracte futures au oscilat ultima dată în jurul minimelor ultimelor două luni: Contractele futures pentru țițeiul Brent au pierdut mai puțin de un dolar, sau 0,9%, pentru a se situa la 86,83 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate futures au scăzut cu 1,09%, la 79,21 dolari pe baril.

La revizuirea în scădere a Goldman au contribuit, de asemenea, volumele mai mari decât se așteptau ale producției și exporturilor de petrol din Rusia, cu doar două săptămâni înainte de intrarea în vigoare a embargoului impus de UE la începutul lunii decembrie.

“Investitorii au fost dezamăgiți de fluxurile de producție și exporturi mai mari decât se așteptau din Rusia. Aceasta în ciuda faptului că au mai rămas doar două săptămâni până la intrarea în vigoare a embargoului UE asupra țițeiului, alături de plafonarea prețurilor în cadrul G-7, pentru care mai multe detalii vor fi anunțate săptămâna viitoare”, a precizat banca de investiții în notă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: