Autostrada Moldovei : Grindeanu cere constructorilor Pizzarotti-Retter și Coni-Trace să ajungă de la 45 % la 65 % la finalul lunii aprilie pentru inaugurarea celor 49 de kilometri în octombrie. Laude pentru prahovenii de la Coni care au ajuns la 80 %

Autostrada Moldovei Lot 2 asfaltări Coni

Primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei A 7 Ploiești-Pașcani sunt la aprox. 45 % execuție după 18 luni de la primele lucrări, iar pentru finalizarea celor 49 de kilometri dintre Ploiești (Dumbrava -A3) și Pietroasele/Costești constructorii Pizzarotti-Retter și Coni-Trace trebuie să ajungă la 55 % la finalul lunii martie respectiv 65 % la finalul lunii aprilie, a transmis luni, 12 februarie pe șantierul A 7 Ploiești-Buzău, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pentru ambele loturi, termenele inițiale erau aprilie 2024 (20 de luni de la emiterea ordinului pentru începerea lucrărilor) dar constructorii au primit extensie de 5 și 6 luni din cauza problemelor cu pânza de apă freatică și gropile de împrumut.

Ministrul Grindeanu a apreciat mobilizarea prahovenilor de la Coni pe jumătatea lot din Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28 km.) :,, Pe mine mă interesează următoarele și vorbesc de ambele loturi. Finalul lunii martie trebuie să ajungă la 55 %, finalul lunii aprilie să ajungă la 65 %. Că depășeșc…foarte bine, dar prima bornă importantă pentru noi, finalul lunii martie 65 % pe ambele loturi (n.r 55 %) ca să ne putem respecta termenele asumate. Vreau să fac o mențiune de bine pentru kilometrii gestionați de CONI pe lotul 2, sunt undeva la 80 % pe ce aveau ei de făcut pe lotul 2, pe kilometrii pe care îi au ei în administrare. Voi veni în fiecare lună pe aceste loturi, în martie, aprilie, vă veți plictisi de mine, voi veni în fiecare lună astfel încât să ne ținem de ce am spus, în octombrie să fie date în trafic”. -Sorin Grindeanu.

Pe 1 martie constructorul Nurol (Turcia) începe lucările pe lotul 3 Pietroasele -Buzău (14 km.) Este singurul lot de pe A 7 unde nu se lucrează, iar termenul de finalizare este de 20 de luni. Lotul Pietroasele/Costești-Buzău este foarte important pentru legătura primelor două loturi ale secțiunii Ploiești-Buzău (termene de finalizare în această toamnă) cu cele 4 loturi ale UMB dintre Buzău și Focșani (2024/2025) : ,,Am stabilit Data de Începere pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău. Lucrările vor începe pe data de 1 martie 2024, iar constructorul (Asocierea NUROL İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – MAKYOL İNŞAAT SANAYİ TURİZM VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ) are la dispoziție 1.093.470.823,76 lei fara TVA și 20 de luni pentru construcția celor 13,90 km de autostradă. ” a transmis directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Termene și procente diferite de la CNAIR

Pe de altă parte, directorul general CNAIR, Cristian Pistol menționează procente diferite și termen ,,până la sfârșitul anului”

,,Mobilizarea constructorilor este momentan satisfăcătoare, dar aș dori ca aceștia să crească, atât mobilizarea, cât și ritmul de muncă, astfel încât la finalul acestui an să putem circula pe autostradă de la Ploiești la Pietroasele. Sunt aproximativ 50 de km din Autostrada Moldovei A 7 , care pot fi puși în circulație anul acesta (#2024).

Lotul 1: Dumbrava -Mizil (21 km)
Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL;
Durată contract: 20 de luni (execuție);
Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Național De Redresare Și Reziliență (PNRR);
Ordin de începere: 22.08.2022;
Stadiu actual: 43%.
Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km)
Antreprenor: Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC;
Durată contract: 20 de luni (execuție);
Valoare contract: 1,249,992,665 de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Național De Redresare Și Reziliență (PNRR);
Ordin de începere: 12.08.2022;
Stadiu actual: 41,5%.

 

Sursa : Construim România

Comentarii

  1. Agariciul asta este in continuare ministrul Transporturilor!? Mai era unul din acelasi partid ce ne promitea ca se muta cu cortul pe santierul autostrazii Ploiesti – Brasov. Oare specimenele astea ne cred atat de prosti incat sa le inghitim toate vrajelile. Va veni vreodata ziua in care sa-ti trimitem la cosul de gunoi al istoriei?

  2. Nu țin cu nimeni, nici din clasa politică, nici din guvern , dar constat că sunt grămadă oameni care sunt veșnic nemulțumiți. Sunt curios ce ar face respectivii daca ar fi ei daca ar ocupa respectivele poziții. Spun asta deoarece au fost cazuri de “specialiști” care atunci când au ajuns miniștrii au clacat lamentabil (finanțe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *