Agroland Business System a anunțat că transformă moara de furaje din Caransebeș pentru a deveni prima moară de furaje din România certificată organic, sub noua entitate Agroland Organic. Această investiție de 200.000 euro se axează pe renovarea echipamentelor pentru a deservi numărul semnificativ de fermieri din Banat care cultivă organic, reducând dependența de morile necertificate sau de importurile costisitoare din Austria și Belgia, scrie G4Food.
Furajele, destinate atât fermelor, cât și magazinelor, vor fi primele furaje organice comerciale produse în România.
„Vă vorbesc despre fabrica de nutrețuri combinate de la Caransebeș pe care am luat hotărârea anul acesta să o autorizăm și să o trecem cumva în producția de produse organice. Asta o să ne întregească și nouă activitatea pe zona de agribusiness pentru că noi deja vindem produse organice către fermele care produc în acest sistem și, bineînțeles, va întregi activitatea noastră prin achiziția de cereale și produse organice de la fermieri pentru producția de la Caransebeș”, a declarat Florin Radu, CEO Agroland Agribusiness, în cadrul conferinței.
Pe lângă această investiție, Agroland va achiziționa un mic producător de ouă ecologice, cu o producție zilnică de 10.000 de ouă, având ca scop producerea a aproximativ 3 milioane de ouă anual. Cu o cotă de 2,5% din piața de ouă ecologice și cu un potențial de creștere până la 20%, obiectivul pentru Agroland este să devină cel mai mare producător de ouă ecologice din România.
„Cred că, astăzi, sau anul acesta mai exact, am găsit principala cale prin care noi putem intra pe această nișă și anume să facem prima achiziție a unei ferme de găini crescute în sistem ecologic din România, discutăm aici de o fermă relativ mică”, a declarat Andrei Pintur, CEO Agroland Genetics.
În ciuda dificultăților întâmpinate în ultimii patru ani, Agroland are intenția de a deveni unul dintre principalii producători de ouă bio la nivel național.