Grupul Mol anunță un parteneriat strategic cu Turkish Petroleum pentru explorarea hidrocarburilor

Hernádi Zsolt_és_Ahmet Türkoğlu_1

Grupul ungar MOL, companie unde inclusiv statul este acționar, a semnat un memorandum de înțelegere cu Turkish Petroleum Corporation (TPAO) la Istanbul pentru a putea coopera în calitate de parteneri strategici în explorarea și producția de hidrocarburi potrivit unui comunicat de presă.

Grupul MOL și Turkish Petroleum au colaborat în trecut în calitate de parteneri joint venture (companie mixtă) în proiecte de explorare și producție de hidrocarburi atât în Azerbaidjan, în câmpul Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG), cât și în câmpul Baitugan din Rusia. După implementarea proiectelor internaționale comune menționate mai sus, companiile au decis să își unească forțele și să își utilizeze toate cunoștiințele necesare în sopul explorării, dezvoltării  de câmpuri și producție în regiunea caspică, Turcia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, precum și în Europa Centrală și de Est participare comună la proiecte de explorare, dezvoltare câmpuri și producție. Memorandumul de înțelegere a fost semnat la Istanbul de președintele și CEO al Grupului MOL, Zsolt Hernádi și de președintele și CEO al Turkish Petroleum, Ahmet Türkoğlu. În cadrul Memorandumului de Înțelegere (MoU), Grupul MOL și Turkish Petroleum și-au exprimat dorinșa de a își folosi împreună experiența, cunoștințele tehnice și comerciale, tehnicile avansate și resursele financiare.

Acest nou parteneriat strategic se înscrie într-o strategie actualizată a Grupului MOL, în scopul menținerii volumului zilnic de producție la un nivel de minimum 90 kboepd în următorii 5 ani, Divizia de Explorare și Producție a companiei își propune să consolideze portofoliul internațional și să stabilească parteneriate strategice în continuare.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Parteneriatul în domeniul explorării petrolului și gazelor naturale ajută să continuăm să ne extindem portofoliul internațional, iar astfel să contribuim la securitatea aprovizionării cu energie și la competitivitatea Europei Centrale și de Est. În aceste vremuri de incertitudine geopolitică și schimbări rapide, parteneriatele strategice sunt mai valoroase ca oricând,” a declarat Zsolt Hernádi, Președinte și CEO al Grupului MOL.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, o forţă de lucru formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproape 2.400 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări.

Cu peste 69 de ani de experiență, Turkish Petroleum Corporation se ocupă cu activitățile de explorare și producție în 5 țări diferite din întreaga lume: Turcia, Azerbaidjan, Irak, Afganistan, Cipru și Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: