Grupul UTI câștigă mentenanța sistemului electronic de achiziții publice, după o contestație și o acțiune în instanță

Logo UTI UTI / Facebook

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a încheiat luna trecută un acord cadru pe 3 ani cu o valoare de peste 9,32 milioane de lei (fără TVA) cu grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, care a câștigat o licitație deschisă pentru furnizarea de servicii de suport, asistență tehnică și mentenanță software pentru Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), potrivit HotNews.ro.

Înainte de a fi atribuită, licitația a fost contestată, o firmă reclamând lipsa accesului la codul sursă al unei aplicații cheie din SEAP, aplicație dezvoltată de UTI, companie ce a dezvoltat noul sistem de achiziții publice în 2018. Situația a fost tranșată în instanță.

Acordul cadru pentru serviciile de mentenanță are o valoare de peste 9,32 milioane lei (fără TVA), o durată de 3 ani și va fi finanțat din fondurile ADR.

Anterior atribuirii, licitația a fost contestată de firma Producton, care a solicitat accesul la codul sursă al unei aplicații cheie din Sistemul Electronic de Achiziții Publice ori anularea acestei licitații.

Firma contestatoare a cerut în principal acces la codul sursă al unei aplicații cheie din SEAP, în vederea asigurării viitoarelor servicii de mentenanță evolutivă.

Aplicația în cauză se numește Doxlite, a fost dezvoltată de grupul UTI, și este o platformă securizată de management a cererilor și solicitărilor, fiind utilizată chiar de ANAP (n.a Agenția Națională pentru Achiziții Publice) în scopul validării documentațiilor de atribuire.

CNSC a respins în final contestația firmei Producton care s-a dus în instanță, unde a pierdut definitiv la începutul lunii martie 2021.

Mai multe detalii pe HotNews.ro

UTI / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *