Guvernele spionează utilizatorii Apple și Google prin intermediul notificărilor push ale aplicațiilor, susține un senator american

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Guverne neidentificate supraveghează utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor push ale aplicațiilor lor, a avertizat un senator american, scrie Reuters.

Într-o scrisoare adresată Departamentului de Justiție, senatorul Ron Wyden a declarat că oficiali străini cer datele de la Google  și Apple de la Alphabet. Deși detaliile au fost puține, scrisoarea prezintă încă o cale prin care guvernele pot urmări smartphone-urile.

Aplicațiile de toate tipurile se bazează pe notificările push pentru a alerta utilizatorii de smartphone-uri cu privire la mesajele primite, știrile de ultimă oră și alte actualizări. Acestea sunt “ding-urile” sonore sau indicatorii vizuali pe care utilizatorii îi primesc atunci când primesc un e-mail sau când echipa lor sportivă câștigă un meci. Ceea ce utilizatorii nu știu este faptul că aproape toate aceste notificări trec prin serverele Google și Apple.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Acest lucru oferă celor două companii o perspectivă unică asupra traficului care circulă de la aceste aplicații către utilizatorii lor și, la rândul lor, le pune “într-o poziție unică pentru a facilita supravegherea guvernamentală a modului în care utilizatorii folosesc anumite aplicații”, a declarat Wyden. El a cerut Departamentului de Justiție să “abroge sau să modifice orice politici” care au împiedicat discuțiile publice privind spionajul prin notificări push.

Într-o declarație, Apple a declarat că scrisoarea lui Wyden i-a oferit deschiderea de care avea nevoie pentru face publice mai multe detalii despre modul în care guvernele au monitorizat notificările push.

“În acest caz, guvernul federal ne-a interzis să publicăm orice informație”, a spus compania într-o declarație. “Acum, că această metodă a devenit publică, ne actualizăm rapoartele de transparență pentru a detalia aceste tipuri de solicitări”.

Google a declarat că împărtășește “angajamentul lui Wyden de a ține utilizatorii informați cu privire la aceste solicitări”.

Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze cu privire la supravegherea notificărilor push sau dacă a împiedicat Apple sau Google să vorbească despre aceasta.

Scrisoarea lui Wyden a citat un “pont” ca sursă a informațiilor despre supraveghere. Personalul său nu a dat detalii despre pont, dar o sursă familiarizată cu această chestiune a confirmat că atât agențiile guvernamentale străine, cât și cele americane au cerut Apple și Google metadate legate de notificările push pentru a ajuta, de exemplu, la stabilirea legăturii dintre utilizatorii anonimi ai aplicațiilor de mesagerie și anumite conturi Apple sau Google.

Sursa a refuzat să identifice guvernele străine implicate în formularea cererilor, dar le-a descris ca fiind democrații aliate cu Statele Unite.

Sursa a declarat că nu știe de cât timp au fost colectate astfel de informații în acest mod.

Majoritatea utilizatorilor nu se gândesc prea mult la notificările push, dar acestea au atras ocazional atenția specialiștilor în tehnologie din cauza dificultății de a le implementa fără a trimite date către Google sau Apple.

La începutul acestui an, dezvoltatorul francez David Libeau a declarat că utilizatorii și dezvoltatorii nu erau adesea conștienți de modul în care aplicațiile lor emiteau date către giganții tehnologici americani prin intermediul notificărilor push, numindu-le “un coșmar al confidențialității”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. E un pic mai simplu : Apple si Google livreaza direct Guvernelor, la comanda. Desigur, orice metadata poate fi capturata individual. Encriptia este slaba iar backdoor-urile sut kklau + utilizatorii, niste babuini mai articulati.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.