Guvernul a împrumutat 3,5 miliarde de euro de pe piețele externe

Redacția iul. 8, 2021 0 comentarii
coruptie mita spaga bani euro

Guvernul a împrumutat miercuri 3,5 miliarde de euro de pe piețele externe, prin două emisiuni de obligațiuni, cu maturități pe 9 și 20 de ani, egalând astfel maximul record împrumutat în luna aprilie, când statul a vândut obligațiuni pe 12 și 20 de ani.

Sumele obținute vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar, refinanțarea și rambursarea anticipată a datoriei publice guvernamentale.

Emisiunea a fost administrată de Erste Group Bank AG, ING Bank N.V., J.P. Morgan AG, Raiffeisen Bank international AG și UniCredit Bank AG.

Ministerul Finanțelor era pregătit să împrumute până la 4 miliarde de euro, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Conform documentului, Finanțele doreau „contractarea unor împrumuturi pe piețele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”, în sumă totală de până la 4 miliarde euro, prin lansarea a două serii noi de obligațiuni, cu maturități de 9 ani și 20 de ani sau mai mult, împrumuturile fiind denumite în continuare „emisiune”. Suma finală, precum și toți ceilalți termeni și condiții financiare urmează să fie stabilite la momentul lansării emisiunii, în funcție de condițiile de piață”.

Emisiunea este administrată de Erste Group Bank AG, ING Bank N.V., J.P. Morgan AG, Raiffeisen Bank international AG și UniCredit Bank AG.

 

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.