Guvernul anunță salarii de până la 4000 de euro pentru experții care ar trebui să pună bazele “României digitale”. Până să scape țara de dosarul cu șină, candidații trebuie să își facă propriile dosare 

calculator, job, grafice Foto: Pixabay

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță că recrutează echipa de experți IT&C care pun bazele „României digitale” și organizează concurs pentru ocuparea a 17 posturi contractuale, până la finalul implementări PNRR. Se caută experți în gestionarea fondurilor euronepe, dar și specialiști cu competențe digitale avansate. Salariile „la stat” pornesc de la aproximativ 18.900 lei până la 28.700 lei brut pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date, și pot urca până la 34.000 lei brut pentru funcția de conducere. Cum își promovează Ministerul oferta? “Depune-ți dosarul cu șină ca să scapi România de „dosarul cu șină”!”

Și nu e doar un slogan, pentru că da – înscrierile la concursul pentru postruri Tech se fac la sediul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, oar pentru înscrierea la concurs candidații vor prezenta un dosar care trebuie să conțină o serie de documente.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță stabilirea grilei de salarizare pentru personalul angajat în afara organigramei, ca parte a „Grupului de Operativ pentru Implementarea și Monitorizarea Reformelor și Investițiilor privind Transformarea Digitală” (Task Force), din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

“Grila de salarizare a acestei unități cu un rol major în reușita implementării transformărilor digitale asumate de România este una competitivă, de până la 4.000 euro net lunar, care permite recrutarea celor mai buni specialiști care vor fi angajați până în anul 2026”, spun reprezentanții ministerului.

Candidații pentru funcția contractuală de conducere și pentru cele 16 funcții de execuție pot depune dosarul pentru procesul de selecție până pe 26 aprilie, interviurile având loc în perioada 3-5 mai 2022.

Pentru postul de manager se cer studii de specialitate: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă și cel puțin 10 ani experiență în gestionarea programelor/proiectelor cu finanțare din fonduri europene în domeniul IT&C. O altă condiție este cunoașterea limbii engleze (citit, scris, vorbit) – nivel avansat. Pentru funcția de manager executiv candidatul trebuie să aibă cel puțin 10 ani experiență în managementul proiectelor finanțate din fonduri europene, din care cel putin 5 ani activitatea de conducere/coordonare structuri implicate in managementul fondurilor europene.

Se scot la concurs 2 posturi de Expert implementare și alte 13 pentru specialiști cu competențe digitale avansate. Se caută: Arhitect de sistem în domeniul TIC, Specialist în domeniul calității, Expert în securitate cibernetică, 1 post, Administrator baze de date, Inginer de sistem în informatică, Manager analiză de business în domeniul TIC, Inginer de dezvoltare a produselor sofware (UI/UX).

Ministerul Digitalizării: Depune-ți dosarul cu șină ca să scapi România de „dosarul cu șină”!

Am mare încredere că specialiștii IT&C din mediul privat ni se vor alătura cu expertiza lor valoroasă, și vor contribui în mod concret la reușita procesului de digitalizare a României. Îi așteptăm alături de noi pe cei mai buni, pentru ca împreună să creștem calitatea vieții românilor”, încurajează ministrul Marcel Boloș comunitatea IT&C să aplice cu încredere pentru a aduce know how-ul și stilul de lucru din privat în instituția publică pe care o reprezintă.

Reprezentanții guvernului susțin că pachetele salariale competitive cu cele din mediul privat au fost stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea României în urma consultării datelor și statisticilor oferite de Institutul Național de Statistică (INS), solicitărilor privind nivelul salarial al specialiștilor IT&C adresate primelor 10 companii de profil, în funcție de profitul net înregistrat în 2020 (conform Oficiului Național al Registrului Comerțului), precum și consultării principalelor companii de consultanță (Deloitte, EY, KPMG și PwC).

„Ţinând cont de faptul că persoanele care vor ocupa aceste posturi trebuie să deţină competenţe profesionale de înaltă calificare în specialitate, respectiv pentru asigurarea unei motivări pe măsura nivelului de expertiză solicitat, coroborat cu responsabilităţile şi atribuţiile din fişele posturilor, se impune oferirea unui pachet salarial atractiv şi competitiv cu piaţa muncii din mediul privat. Astfel, din analiza tuturor datelor şi informaţiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente în contextul mai sus prezentat statisticile din anul 2021 – PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimării de creştere salarială în industrie în ultimul an, statistici realizate de către compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum şi intervalele salariale la categoriile de specialişti regăsiţi în cadrul companiei KPMG Romania SRL”, explică președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș Vlad.

Să spunem în acest context că, în luna februarie 2022, câştigul salarial mediu net a fost de 3721 lei, în ușoară creștere faţă de luna precedentă, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice): 9093 lei (1855 euro).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Budai e un escroc prost. La 4000 euro pe luna nu face nimeni programe functionale care sa inlocuiasca dosarele pe sina.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.