Guvernul mai bifează un jalon din PNRR și adoptă strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025

cale ferata, feroviar

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre pentruaAdoptarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 și aplicarea planului de acțiune, prin care mai bifează astfel un nou jalon din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Se aprobă Programul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare și transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători și marfă. Programul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare și transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători și marfă pune în aplicare jalonul numărul 69 din Componenta 4: Transport Sustenabil, din cadrul Programul Național de Redresare și Reziliență al României”, arată Executivul.

Recent, Guvernul a făcut pași pentru a bifa alte două jaloane, ambele din zona pensiilor. Mai precis, potrivit unui memorandum aprobat marţi de Guvern, Ministerul Muncii va contracta de la Banca Mondială servicii de asistenţă tehnică pentru a implementa reforma sistemului public de pensii aşa cum este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Totodată, Ministerul Muncii a decis să înființeze un comitet care va monitoriza reforma sistemului public de pensii.

Cu aceste obiective atinse, România se ridică la un total de șase jaloane îndeplinite, din totalul de 21 care trebuiau atinse până la finalul anului.

O analiză recentă a G4Media arăta stadiul acestor jaloane aici.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *