Fabrica stat Antibiotice Iași a pornit, săptămâna trecută, un proiect prin care oferă internship plătit persoanelor interesate din mediul rural, în scopul găsirii și pregătirii următoarei generații de specialiști care să lucreze în companie, potrivit unui comunicat al societății.
Denumit „Colegiul Tehnic a+”, internship-ul presupune participarea la ateliere de dezvoltare profesională, în terorie și practică, care vor asigura potențialilor viitori angajați competențele necesare unei meserii specifice industriei farmaceutice. Oficialii companiei estimează că vor fi selectați 25 de participați în proiect, care, timp de 6 luni, vor avea acces gratuit la toate resursele materiale ale companiei și la specialiști, precum și la o indemnizație lunară în valoare de 1.500 lei net.
În cadrul „Colegiului Tehnic a+” se pot înscrie persoane cu studii medii, cu sau fără bacalaureat, din localitățile rurale limitrofe Iașului, interesate să învețe și să evolueze profesional. La sfârșitul programului, în luna septembrie 2022, absolvenții au posibilitatea să se angajeze în companie și să se alăture echipei de profesioniști a Antibiotice, potrivit comunicatului.
„Suntem unul dintre cei mai mari angajatori din România și ne dorim ca modul în care ne desfășurăm activitatea să aducă plus valoare atât pentru angajații noștri cât și pentru comunitățile locale. Succesul nostru pe termen lung depinde în egală măsură de aceștia, iar angajamentul nostru puternic pentru o dezvoltare sustenabilă poate fi atins doar dacă cei din jurul nostru cresc odată cu noi. Prin implementarea unei asemenea inițiative ne dorim să contribuim la dezvoltarea socială și economică a grupurilor vulnerabile din mediul rural”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.
Antibiotice S.A. şi-a început activitatea în anul 1955, fiind primul producător al substanţei active Penicilina din România şi Europa de Sud-Est. În prezent este cel mai important producător român de medicamente generice, având peste 1.400 angajați.
Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde peste 150 de medicamente de uz uman din 11 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activa (Nistatina) şi produse biocide.