Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase, crede că bitcoinul nu are nicio valoare. “Personal, cred că bitcoin nu are nicio valoare”, a afirmat acesta, în cadrul unei intervenții la Institute of International Finance, potrivit CNBC.
Dr “nu vreau să fiu un purtător de cuvânt – nu-mi pasă”. „Clienții noștri sunt adulți. Nu sunt de acord. Asta face piețele. Deci, dacă vor să aibă acces și să cumpere bitcoin, nu-i putem împiedica dar le putem oferi un acces legitim, cât mai curat posibil”.
La sfârșitul lui octombrie 2020 JPMorgan a creat o nouă unitate pentru proiecte blockchain iar în august a început să ofere acces clienților săi la investiții în crypto.
Cu toate acestea, Dimon nu crede mai departe în cryptomonede.
Recent, acesta a afirmat, într-o discuție cu CEO-ul Axios Jim VandeHei, că bitcoinul nu are „nicio valoare intrinsecă”. Deși crede că bitcoinul va rămâne prezent pe termen lung, „am crezut întotdeauna că va fi declarat ilegal undeva, așa cum China l-a făcut ilegal, astfel încât cred că este undeva un fel de aurul al nebunilor”.
Dimon crede de asemenea că autoritățile vor trece la măsuri de reglementare.
Recent, guvernul american a început să se concentreze mai mult pe reglementarea piețelor criptomonedelor iar vineri agenția Bloomberg a transmis că administrația are în vedere un decret executiv care va ordona agențiilor federale să studieze și să propună recomandări pentru piețele crypto.
Cu toate acestea, directorul Federal Reserve Jerome Powell a subliniat la finalul lui septembrie că nu există intenția de a interzice bitcoin în SUA.
Unii experți financiari cred că o reglementare ar fi benefică pentru SUA. „Dacă oamenii vor ca activele crypto să devină și mai mult mainstream, cred că reglementarea este un prim pas necesar”, a afirmat Anjali Jariwala, fondator Fit Advisors.
Cu toate acestea, partizanii cryptomonedelor se tem de o suprareglementare, care ar putea sufoca inovația în domeniu în SUA și ar contribui la migrarea afacerilor.
Bitcoinul era tranzacționat marți dimineața la circa 57.256 dolari, cu o valoare de piață de peste 1.000 de miliarde de dolari.