Janet Yellen, optimistă că Congresul va ratifica impozitul minim global

Janet Yellen Trezoreria SUA

Congresul va ratifica foarte probabil acordul privind reforma fiscalității internaționale care impune o rată minumă de impozitare pentru companii de 15%, a declarat duminică secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu acordat televiziunii ABC, scrie boursorama.com.

“Da, sunt optimistă,, vom face ce trebuie făcut pentru a ne pune în conformitate cu rata minimă (…). Sper că va fi adoptată și că vom fi în măsură să garantăm lumii că Statele Unite își fac partea lor de treabă”, a afirmat ea.

OECD a anunțat vineri încheierea unui acord definitiv pentru reforma fiscalității internaționale, cu o impozitare de 15% pentru companii.

Acest acord, calificat drept „istoric” de secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, și “revoluție fiscală” de ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a fost acceptat de 136 de țări și jurisdicții care reprezintă peste 90% din produsul intern brut mondial.

Textul va fi acum supus atenției miniștrilor de Finanțe din G20, în vederea unei adoptări formale în cadrul reuniunii de la Washington, săptămâna viitoare.

Țările semnatare vor trebui acum să transcrie în legislația națională prevederile acordului, pentru a devenit juridic constrângător. Statele vor trebui, de asemenea, în cursul anului următor, să semneze o convenție multilaterală pentru a permite intrarea în vigoare a noului sistem fiscal mondial, în 2023.

Trezoreria SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *