JLL: Tranzacții imobiliare de 133 milioane de euro, închise în primul trimestru al anului

Foto: CTP

În primul trimestru al anului 2023 au fost închise tranzacții cu o valoare totală de aproximativ 133 milioane Euro (considerând numai tranzacții de minim 5 milioane de euro), arată o analiză a companiei de consultanță JLL România. Cele 7 tranzacții au avut o valoare medie de 19 milioane de euro.

Vânzarea One Herăstrău Office, proces asistat de JLL România, a fost cea mai importantă tranzacție de pe piața de birouri, condorm analizei.

În cadrul sectorului industrial, cea mai mare tranzacție a fost preluarea de către liderul pieței, CTP, a portofoliului imobiliar de 100.000 mp al FM Logistic în cadrul unui de proces de sale&leaseback.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

“Ca urmare a perspectivelor din ce în ce mai provocatoare pentru 2023, atât investitorii, cât și creditorii au devenit semnificativ mai prudenți în procesul de underwriting. Această schimbare, după un deceniu de politică monetară acomodativă, reflectă incertitudinea fără precedent legată de cash flow-uri și evaluări, precum și schimbările structurale în curs de desfășurare care afectează industria imobiliară. Pe de altă parte, în ciuda dificultăților, există lichiditate pentru tranzacții strategice atunci când investitorii obțin randamente corecte”, a declarat Maxime Otto, Consultant Capital Markets în cadrul JLL România.

Urmând tendința regională, randamentele prime au crescut în T1 cu 0.25 puncte procentuale pentru spațiile de birouri (ajungând la 7.25%) și de retail (7.5% pentru centre comerciale și 8.00% pentru parcuri de retail) și au stagnat pentru spațiile industriale (7.5%).

Sectorul de spații industriale a atras 45% din volumul total de investiții din T1, în timp ce segmentul de birouri a reprezentat 35%, hotelurile 14%, iar spațiile de retail aproximativ 6%.

Bucureștiul a atras în T1 aproape 45% din volumul total de investiții, fiind urmat de Timișoara, cu 23% și Constanța, cu aproximativ 10%.

Pentru 2023 ne așteptăm la un volum total de investiții între 700 și 900 milioane de euro, puțin sub media ultimilor ani. Segmentele cele mai atractive pentru investiții rămân cel de birouri și industrial.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: