Laburiştii britanici cer reglementări stricte pentru Inteligența Artificială și vor introducerea unei licențe speciale pentru dezvoltarea de produse AI

inteligenta artificiala Accenture_01

Laburiştii britanici vor reglementări stricte pentru inteligenţa artificială şi interzicerea dezvoltării acestei tehnologii fără o licenţă specială, transmite News.ro, citând presa internațională.

Modelele lingvistice trebuie reglementate strict, cere purtătorul de cuvânt al partidului laburist din Marea Britanie, care spune că AI-ul ar trebui reglementat la fel ca medicamentele şi energia nucleară.

Pentru a evita eventualele consecinţe nedorite, laburiştii propun să le fie interzis dezvoltatorilor să lucreze în zona inteligenţei artificiale, dacă nu dispun de o licenţă specială.

Laburiştii nu spun şi cum va fi acordată sau în ce va consta licenţa respectivă.

Reglementarea strictă este considerată de laburişti o măsură mai potrivită decât interzicerea completă, cum s-a procedat în alte cazuri, precum recunoaşterea facială în Uniunea Europeană.

Intervenţia laburiştilor vine la câteva zile după ce un oficial al guvernului britanic a spus că în doi ani inteligenţa artificială va deveni mai capabilă decât omul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *