Lamborghini ar vrea să-și mențină modelele cu combustie și după 2030

lamborghini Sursa foto: Lamborghini

Lamborghini, marcă Volkswagen, caută să mențină în viață vehiculele cu motor cu combustie după sfârșitul deceniului, a declarat directorul executiv al unității, Stephan Winkelmann, unui săptămânal german.

„După hibridizare, vom aștepta să vedem dacă va fi posibil să oferim vehicule cu motor cu ardere internă după 2030”, a spus el pentru Welt am Sonntag. „O posibilitate ar fi menținerea în viață a vehiculelor cu motor cu ardere prin combustibili sintetici”.

De altfel, Lamborghini a anunțat că până în 2024 își va hibridiza toate modelele. De asemenea, compania va dezvălui două modele noi anul acesta.

Winkelmann a declarat luna trecută că Lamborghini plănuiește să lanseze primul său model complet electric la sfârșitul acestui deceniu, subliniind o abordare mai prudentă după comentariile de anul trecut că o lansare a fost planificată pentru a doua jumătate a deceniului.

Lamborghini, precum și rivalii cheie Ferrari, Aston Martin și McLaren, se luptă cu cum să-și treacă la motoare electrice fără a pierde performanța ridicată care le susține prețurile premium.

Sursa foto: Lamborghini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *