Lansarea funcțiilor Apple Intelligence ar putea fi amânată pentru primăvara anului viitor

Apple, telefon, aplicatii, smartphone Foto: Pexels

Suita de funcţii de inteligenţă artificială pregătite pentru iPhone sub egida Apple Intelligence va fi disponibilă în primăvara anului viitor, în loc de toamna acestui an, transmite News.ro, care citează presa internațională.

Funcţiile de AI din cadrul Apple Intelligence nu vor fi disponibile odată cu lansarea iOS 18, în toamnă, ci abia în primăvara lui 2025, susţin surse citate de Bloomberg.

Acestea vor fi introduse prima oară în stadiu beta în luna ianuarie, cu o lansare oficială programată pentru primăvară.

Apple va implementa funcţiile de AI la nivelul sistemelor sale de operare instalate pe iPhone, iPad şi Mac şi, tot atunci, o infuzie de AI va primi şi asistentul Siri.

Nu toate funcţiile vor fi disponibile în primăvară, însă. Apple va continua să adauge, în timp, diverse facilităţi în ceea ce va deveni, cel mai probabil, o actualizare treptată de-a lungul următorilor ani.

Apple a pierdut startul în cursa de dezvoltare a inteligenţei artificiale, unde Google şi alţi producători de smartphone-uri au adăugat deja astfel de funcţii.

Producătorul iPhone-ului va folosi pentru ceea ce numeşte Apple Intelligence o combinaţie între mai multe modele lingvistice, care va include ChatGPT şi, probabil, Gemini.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *