Lupta pentru mașinile electrice: Huawei v.s. Tesla. Gigantul tehnologic chinez lansează mașina sa electrică, mai ieftină față de modelul Y al lui Elon Musk

elon musk

Huawei intră în competiție cu Tesla și lansează o mașină electrică despre care spune că depășește până și modelul Y al companiei deținută de omul de afaceri Elon Musk, scrie publicația CNBC. Gigantul tehnologic chinez Huawei este cunoscut pentru produsele sale de telecomunicații și smartphone-uri.

„Prima mașină se va numi fi Aito M5, un vehicul care funcționează atât cu electricitate, cât și cu combustibil”, a declarat Richard Yu, director executiv și CEO al grupului de afaceri de consum al Huawei, la evenimentul de lansare al produsului.

Livrările sunt programate să înceapă în jurul datei de 20 februarie, după Anul Nou. Prețurile pentru Aito M5 încep de la 39.063 dolari, mai ieftin față de modelul Y al companiei Tesla, al cărui preț începe de la 44.087 dolari.

Reprezentanții Huawei au susținut că noua mașină electrică oferă o autonomie mai bună decât modelul Y al companiei Tesla. Cu toate acestea, spre deosebire de mașinile Tesla, Aito M5 nu este alimentat exclusiv de electricitate, deoarece are un rezervor de combustibil pentru extinderea autonomiei atunci când bateria s-a epuizat.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.