Marcel Boloş anunţă că dialogul informal cu Comisia Europeană pe jalonul din PNRR privind pensiile speciale urmează să aibă loc în septembrie

bani, lei, finante, bancnote, pensie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat, joi, că dialogul informal cu Comisia Europeană pe jalonul din PNRR privind pensiile speciale urmează să aibă loc în această lună. El a precizat că acest jalon trebuie limpezit într-un a nume fel sau altul, ori renunţăm la inechităţi ori se elimină plafonul de 9,4%, scrie News.ro.

Ministrul a afirmat că termenul pentru reforma legii pensiilor speciale este 31 decembrie 2022, la sfârşitul acestui an.

„Au existat discuţii la nivelul Guvernului şi în coaliţie, pe această temă, s-a exprimat punctul de vedere cu privire la faptul că avem un jalon care are un conţinut care prveşte pensiile speciale, iar noi, în legislaţia naţională, avem pensiile ocupaţionale şi pensiile de serviciu”, a spus marcel Boloş, arptând că din dispoziţia premierului s-a constitui acest grup de lucru pentru ca acest jalon să aibă toate fundamentarea necesară, în vederea discutării cu Comisia Europeană”, a spus Boloş.

El a anunţat: „Dialogul informal cu Comisia urmează să îl avem în această lună”.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a mai spus că regulamentul Comisiei spune că atunci când sunt condiţii şi circumstanţe obiective de modificare a unui jalon, statul membru îşi prezintă aceste condiţii Comisiei şi Comisia decide dacă sunt justificate aceste circumstanţe pentru modificarea jalonului şi ia o decizie.

„Acum e foarte prematur de spus care va fi decizia”, a spus Boloş.

„În momentul de faţă nu s-a pus în discuţie acest jalon decât în spaţiul public, nu avea ce răspuns să ne ofere Comisia. Termenul pe care îl avem şi până când suntem obligaţi să avem un punct de vedere este 31 decembrie 2022”, a precizat Boloş, arătând că vor respecta acest termen pentru că „trebuie să avem o poziţie faţă de acest jalon, fie că este albă sau e neagră”.

„Jalonul trebuie limpezit într-un a nume fel sau altul, ori renunţăm la inechităţi ori se elimină plafonul de 9,4%. El nu poate fi pus în aplicare pentru că se contrazic informaţiile în cadrul jalonului”, a arătat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *