Marea Britanie urmează să impună sancțiuni pentru 386 de membri ai Dumei care au susținut atacul Rusiei asupra Ucrainei

Redacția mart. 11, 2022 0 comentarii
Boris Johnson

Marea Britanie urmează să impună sancțiuni asupra a 386 de membri ai Dumei ruse pentru sprijinul acordat regiunilor separatiste Lugansk și Donețk, a anunțat Ministerul de Externe, citat de Financial Times.

Măsurile vor include interdicții de călătorie și înghețare a activelor și îi vor împiedica pe cei vizați să desfășoare afaceri în Marea Britanie. Acțiunile întreprinse de Duma în recunoașterea independenței regiunilor separatiste „au autorizat prezența permanentă” a armatei ruse și au acționat ca „pretext pentru invazia Rusiei”, a spus Ministerul de Externe.

Cea mai recentă presiune asupra parlamentarilor ruși aduce numărul total de membri ai Dumei pe care Marea Britanie i-a sancționat la 400.

„Vizăm pe cei complici la invazia ilegală a Ucrainei de către Putin și pe cei care susțin acest război barbar. Împreună cu aliații noștri, stăm ferm alături de prietenii noștri ucraineni. Vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor umanitar, arme defensive și muncă diplomatică pentru a izola Rusia la nivel internațional”, precizează Ministrul de Externe.

Sursa foto: gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.