Marile bănci americane acumulează numerar şi obligaţiuni pe fondul scăderii împrumuturilor

Federal Reserve wikipedia.com

Primele patru bănci americane au acumulat anul trecut depozite suplimentare în valoare de 919 miliarde de dolari, bani pe care fie i-au pus deoparte sub formă de numerar sau i-au utilizat pentru a-şi creşte portofoliile de obligaţiuni, arată cele mai recente date analizate de Bloomberg. și citate de Agerpres

Conform acestor date, depozitele cumulate ale JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc. şi Wells Fargo & Co. au crescut cu 15% până la 6.900 miliarde de dolari la data de 31 martie 2021. În schimb, portofoliile de credite cumulate ale celor patru bănci au scăzut cu 10% până la 3.440 miliarde de dolari. Activele deţinute în vederea tranzacţionării şi alte obligaţiuni au crescut cu 24% până la 3.670 miliarde de dolari. În paralel, numerarul a crescut cu 56% până la 1.650 miliarde de dolari.

Modificările survenite în bilanţurile contabile ale marilor bănci americane reflectă o tendinţă generală din sistemul bancar american, unde deţinerile de numerar şi obligaţiuni au crescut mai mult decât au crescut depozitele în timp ce împrumuturile au scăzut, arată datele publicate de Rezerva Federală (Fed).

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Această tendinţă a continuat în prima săptămână a lunii aprilie, când a început al doilea trimestru al acestui an, arată cele mai recente date publicate de Fed. Ponderea activelor sigure, investiţii practic lipsite de risc precum numerarul, certificatele de Trezorerie şi obligaţiunile garantate de guvernul SUA, a crescut de la 35,6% până la 36,3%. Activele totale au crescut cu 2% până la 21.250 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a acestei creşteri a fost în numerar, care a crescut cu 8% până la 3.770 miliarde de dolari. Împrumuturile totale au scăzut din nou la un minim record în ceea ce priveşte ponderea lor în raport cu depozitele. Indicatorul loans-to-deposits ratio este în prezent de 61,5% pentru toate băncile din SUA, cea mai mică pondere din ultimii 48 de ani. În cazul celor mai mari 25 de bănci din SUA acest raport este de 53,7%, cel mai redus nivel din ultimii 36 de ani, arată cele mai recente date săptămânale ale Fed.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: