Marile companii americane își întăresc “arsenalul” anti-COVID-19, după apariției Omicron (Le Figaro)

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american

Confruntate cu răspândirea rapidă a variantei Omicron, marile companii americane sunt nevoite să-și consolideze arsenalul anti-Covid și să amâne calendarul de întoarcere la birou, scrie LeFigaro.fr. Toate sectoarele sunt vizate, dar măsurile variază ca intensitate.

În marile orașe americane, gradul de ocupare a birourilor nu depășește 40%.

Dintre cele mai intransigente grupuri, Google și-a notificat angajații la începutul lunii decembrie că nu le vor mai fi plătite salariile și că ar putea să fie chiar disponibilizați dacă nu își declară statutul de vaccinare după o anumită dată, potrivit unui document intern consultat de CNBC.

„Suntem convinși că cerințele noastre de vaccinare sunt una dintre cele mai importante modalități de a ne păstra personalul în siguranță și de a continua să ne operăm serviciile”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru AFP. „Ne angajăm să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne ajuta angajații care se pot vaccina.”

De asemenea, gigantul motoarelor de căutare a amânat pe termen nelimitat întoarcerea la birou a inginerilor și dezvoltatorilor săi, programată inițial pentru ianuarie. La rândul său, Meta (compania-mamă a Facebook) oferă angajaților săi posibilitatea de a alege locul de muncă cel mai potrivit nevoilor lor.

Este de așteptat că Amazon, care a sugerat că angajații săi ar putea reveni la munca de birou față în față cel puțin 3 zile pe săptămână la începutul lui 2022, va face noi anunțuri în ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP. Angajații din depozit și șoferii nu sunt afectați de aceste aranjamente.

Apple a restabilit purtarea obligatorie a măștii în toate magazinele sale din Statele Unite, după ce a făcut-o opțională în noiembrie într-o sută de puncte de vânzare. De asemenea, a închis temporar magazinele din Florida și Maryland în această săptămână, precum și din provincia canadiană Ontario.

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *