Masterbuild investește 20 de milioane de euro într-un parc logistic de 16.000 mp în zona Butimanu

MASTERBUILD LOGISTIC PARK (frig) (2) Sursa foto: Masterbuild

Masterbuild investește 20 de milioane de euro într-un parc logistic de peste 16.000 mp, pe o suprafață de teren de 34.000 mp, amplasat la nord de București, în zona Butimanu – Dâmbovița, cu acces direct la DN1A.  

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, iar noul parc logistic va prelua cererea crescută din piață pentru spații industriale și de depozitare cu conditii termice speciale, solicitate îndeosebi de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar și de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile.

Proiectul, dezvoltat în regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de construcție clasa A și este prevăzut cu panouri fotovoltaice și un acoperiș verde extensiv ultra ușor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie și mentenanță de până la 30%.

Zonele de birouri din cadrul Masterbuild Logistik Park vor fi de asemenea de clasă A, fiind prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS – Building Management System). Din punct de vedere al sustenabilității, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilității), iar construcția va începe în a doua jumătate a acestui an.

“Există o cerere crescută pe piață pentru segmentul de spații frigorifice – spații de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre București și Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât și din perspectiva procesatorilor de alimente,” declară Ștefan Vayna, CEO Masterbuild.

Masterbuild a gestionat şi proiecte internaţionale în ţări precum Mauritania, Germania sau Azerbaidjan, iar printre beneficiari s-a numărat inclusiv NATO.

Piaţa construcţiilor s-a confruntat în 2021 cu o serie de presiuni fără precedent dinspre zona materialelor şi a materiilor prime. Acestea au ridicat atât probleme de preţ, cât şi probleme de întârziere la livrare. Per total, acestea au dus la un preţ final pe metru pătrat construit la în creştere cu 25% sau chiar şi cu 50% la clădirile industriale, în anumite cazuri.

Sursa foto: Masterbuild

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *