Mercedes se orientează spre energie eoliană în contextul în care Europa se confruntă cu o criză de aprovizionare. Livrările vor începe în 2027. Luna trecută, grupul auto german a spus că își face propriul parc de centrale eoliene

eoliene EDP Renewables

Grupul auto german Mercedes-Benz Group mizează pe proiectele de parcuri de centrale eoliene, astfel încât să îşi deruleze operaţiunile fără întrerupere în contextul în care Europa se confruntă cu o criză energetică, transmite Bloomberg.

Constructorul german de automobile a semnat un acord cu o companie energetică pentru a avea acces la energia produsă la un mare parc de centrale eoliene amplasat în Marea Baltică, din 2027. 

Asta după ce luna trecută Mercedes a anunţat că intenţionează să construiască un parc de centrale eoliene la circuitul său de teste de la Papenburg, din nordul Germaniei.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

“Numai aceste două proiecte vor acoperi, pe termen mediu şi lung, aproximativ 40% din nevoile noastre de electricitate”, a declarat directorul general de la Mercedes, Ola Kallenius, într-un interviu pentru Bloomberg Television. “Există foarte multe activităţi pentru a face faţă provocărilor pe termen scurt şi mediu”, a adăugat Kallenius.

Criza energetică reduce producția auto în Europa

Agenţia de evaluare S&P Global Mobility a estimat recent că producţia realizată de constructorii europeni de automobile ar putea scădea cu peste un milion de unităţi pe trimestru, începând de la finele acestui an şi până la finele lui 2023, din cauza costurilor mari la energie care vor afecta lanţurile de aprovizionare.

Mercedes a început să facă stocuri de componente pe care le produce utilizând gaze naturale, în încercarea de a putea să continue operaţiunile de producţie timp de câteva săptămâni, dacă Germania va introduce o raţionalizare a consumului de gaze în lunile următoare. 

Ca reacţie la sprijinul Europei pentru Ucraina, Rusia a redus drastic livrările de gaze spre Europa în luna septembrie, astfel că Germania, prima economie a Europei, a început să îşi umple mai repede depozitele de gaze şi să caute surse alternative de aprovizionare înainte de venirea iernii.

“Mi-aş dori să cred că vom trece peste această criză energetică în următorii doi-trei ani. Dacă te uiţi la unele dintre aceste proiecte eoliene pe care le-am menţionat, dacă priveşti numai la costurile de producţie, de un eurocent per kilowatt oră, aceasta este una din cea mai ieftină energie pe care o poţi găsi în întreaga lume. Sunt foarte optimist cu privire la aceasta pe termen mediu şi lung“, a spus directorul general de la Mercedes.  

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: