Miliardarul Richard Branson spune că “mici sacrificii personale” ar putea duce la reducerea cererii de energie rusească. Soluții: limitarea vitezei de conducere și căldura dată mai încet

transportator, camion, sofer, trafic, masini Sursa foto: Pixabay

Fondatorul Virgin Group, Richard Branson, a cerut miercuri oamenilor şi guvernelor să limiteze viteza de conducere şi să dea căldura mai încet, în încercarea de a reduce dependenţa de energia rusă şi de a pune capăt războiului din Ucraina, transmite CNBC, citat de News.ro.

Antreprenorul miliardar a declarat pentru CNBC că mici sacrificii personale ar putea duce la reducerea cererii de energie rusească, la scăderea preţurilor şi la atenuarea crizei costului vieţii.

Este foarte important să scăpăm de dependenţa noastră de petrol, gaze şi cărbune ruseşti şi trebuie să facem asta imediat. Dacă putem reduce dependenţa Occidentului de combustibil, să zicem cu doar 10%, asta va elibera aproximativ trei miliarde de barili de combustibil. Va fi suficient pentru a ne asigura că ţări precum Germania nu trebuie să mai importe”, a spus Branson pentru Rosanna Lockwood de la CNBC.

Rusia este o sursă majoră de energie pentru consumatorii din întreaga lume. Uniunea Europeană este deosebit de dependentă, importând 45% din gazul său din Rusia în 2021, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie. Cu toate acestea, invazia neprovocată de către Rusia a Ucrainei, la începutul acestui an, a pus sub semnul întrebării această dependenţă.

Pe măsură ce guvernele au încercat să-şi reducă dependenţa de importurile ruseşti de energie – care sunt văzute ca finanţând cufărul de război al preşedintelui Vladimir Putin – preţurile au crescut, în condiţiile în care oferta globală se luptă să atingă cererea.

Printre sugestiile lui Branson pentru reducerea consumului individual de energie au fost reducerea utilizării încălzirii centrale şi a aerului condiţionat de uz casnic cu 1% şi reducerea vitezei de conducere cu 10%.

Guvernele ar putea, de exemplu, să reducă limita naţională de viteză de la 70 de mile pe oră la 60 pentru anul următor, ”pentru a sprijini Ucraina”, a spus el.

”Cererea de combustibil va scădea dramatic şi, prin urmare, preţul combustibilului va scădea dramatic şi, prin urmare, costul vieţii va scădea dramatic”, a spus el.

Între timp, întreprinderile pot găsi alte modalităţi de a limita consumul de energie, a spus Branson.

Companiile aeriene precum Virgin Atlantic – care au fost puternic afectate de creşterea costurilor energiei, deoarece încearcă să profite de o reluare a călătoriilor post-pandemie – ar putea reduce anumite rute neprofitabile, de exemplu.

”Dacă sunteţi o companie aeriană, poate [tăiaţi] câteva rute care nu câştigă mulţi bani”, a spus Branson. „[Dacă] aţi răspândi măsurile în toate întreprinderile şi în toată lumea, preţul petrolului ar scădea dramatic şi nu ar trebui să continuăm să trimitem cecuri lui Putin”, a adăugat el.

Branson a spus că propunerile sale reprezintă punctele de vedere ale unui grup de lideri de afaceri, cunoscut sub numele de Echipa B.

Organizaţia nonprofit, fondată de Branson şi Jochen Zeitz în 2012, încearcă să obţină ”responsabilitate în afaceri”, potrivit site-ului său web, şi îi are printre membrii săi pe Marc Benioff şi Arianna Huffington.

Comentariile urmează unei postări pe blog publicată mai devreme miercuri, în care Branson a avertizat ţările occidentale că au trimis ”miliarde de dolari Rusiei pentru combustibili fosili”.

 

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Solutia e extrem de simpla : Taxati Corect cei 1% ai lui Ali Baba. Are Balta Peste sa cream Paradisul pe Terra.

    Vor trebui sa puna osul ca daca nu … Nu prea au unde sa fuga … Vor sa-si faca cazemata Exosferica insa raman rachete sa ajunga si la ei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *