Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni / Statul vrea să împrumute în ianuarie 5,3 miliarde de lei pentru refinanțarea datoriei publice şi finanțarea deficitului

Redacția ian. 17, 2023 0 comentarii
MINISTERUL FINANTELOR - SORIN GRINDEANU

Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 2,2 miliarde de lei, la o dobândă de 7,67% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 109 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 405 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor a planificat, în luna ianuarie 2023, împrumuturi 4,7 miliarde de lei de la băncile comerciale. La acestea  se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,345 de miliarde de lei, este cu 315 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în decembrie, de 5,03 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

 

sursa foto: Inquam Photos/ Diana Oroș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *