Ministerul Mediului anunţă, marţi, că un nou cuptor de fabricare a ambalajelor din sticlă a fost inaugurat de BA Glass în România, ceea ce va duce la reducerea emisiilor de CO2, dar şi la economie de energie, scrie News.ro.
Ministerul Mediului anunţă, marţi, că ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de inaugurare a noului cuptor de fabricare a amabalajelor din sticlă echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, care permite un proces digitalizat, ce reduce semnificativ emisiile de CO2.
„Suntem la doar 5 zile de la lansarea oficială a Sistemului Garanţie-Returnare. Experienţa şi expertiza dumneavoastră în domeniu constituie baza unei industrii indispensabile pentru SGR. Economia circulară este de acum pe buzele tuturor şi SGR nu face decât să ne sprijine în această nouă abordare, pentru că generează materie primă. Astfel, nu vom mai pune presiune pe natură. Vom economisi resurse.
Să nu uităm că, prin reciclarea sticlei, reducem emisiile de CO2, reducem deşeurile de la gropile de gunoi şi economisim energie şi mai ales materii prime, dacă luăm în considerare faptul că sticla este un material ce poate fi reciclat la infinit”, a precizat ministrul în intervenţia sa.
Potrivit datelor transmise de oficialii ministerului, investiţia BA Glass reduce emisiile de CO2 cu 12%, consumul de energie cu 15%, rata de utilizare a deseurilor de sticlă procesate fiind de 50%.
„BA Glass al patrulea cel mai mare producător de ambalaje din sticlă din lume, cel mai mare din Sud-Estul Europei şi singurul din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 70%, cu investiţii care, în perioada 2022 – 2026, depăşesc 200 de milioane de euro”, a mai transmis Ministerul Mediului.
Potrivit instituţiei, timp de trei ani consecutiv, BA Glass a fost premiată de World Finance ca fiind cea mai Sustenabilă Companie din Industria Sticlei, un premiu se recunoaşte angajamentul companiei faţă de planetă susţinut prin utilizarea energiei regenerabile, reciclarea sticlei şi prin sprijinul acordat comunităţilor locale.