Miniștrii francezi și germani le vor transmite oficialilor din Statele Unite să nu mai “fure” investiții din UE (Reuters)

Redacția feb. 5, 2023 0 comentarii
Sursa: Unsplash

Miniștrii economiei din Franța și Germania le vor spune înalților oficiali americani să nu încerce să atragă în mod activ investiții ecologice din Europa atunci când vor vizita Washingtonul săptămâna viitoare pentru a exprima îngrijorarea cu privire la subvențiile americane pentru tehnologii ecologice, au declarat doi oficiali francezi, transmite Reuters.

Bruno Le Maire din Franța și Robert Habeck din Germania vor exprima la Washington îngrijorarea cu privire la creditele fiscale acordate în temeiul Legii privind reducerea inflației din Statele Unite, care subvenționează produse, de la mașini electrice la panouri solare, atâta timp cât acestea îndeplinesc cerințele privind producția locală.

Cei doi urmează să se întâlnească marți cu oficiali de la Casa Albă, pe lângă secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, reprezentantul pentru comerț, Katherine Tai, și secretarul pentru comerț, Gina Raimondo, au declarat oficialii ministerului francez al economiei.

Guvernele UE sunt îngrijorate că creditele fiscale nu numai că îi dezavantajează pe producătorii europeni, dar ar putea fi utilizate în mod activ pentru a atrage investițiile din Europa către Statele Unite.
“Unul dintre mesajele miniștrilor va fi acela de a nu aborda companiile europene în legătură cu mutarea fabricilor în SUA. Va exista suficient loc pentru ca toată lumea să investească atât în Europa, cât și în SUA”, a declarat un oficial. Cel de-al doilea oficial a declarat că scopul este de a evita “ofertele agresive” către firmele din UE pentru a investi în Statele Unite.

Primul oficial a declarat că nu există prea multe posibilități pentru noi concesii din partea Washingtonului pentru un tratament mai bun al companiilor din UE, după ce Comisia Europeană a obținut deja o victorie parțială în ceea ce privește vehiculele electrice construite în afara Americii de Nord care se califică pentru credite fiscale dacă sunt închiriate de consumatori.

Cu toate acestea, miniștrii speră să-i convingă pe oficialii americani să permită mai multă clemență în ceea ce privește cerințele de producție locală pentru materialele critice utilizate în bateriile vehiculelor electrice, a declarat primul oficial.

De asemenea, ei vor încerca să obțină un angajament din partea SUA de a fi transparentă în ceea ce privește subvențiile pe care companiile le primesc în cadrul Legii privind reducerea inflației, au declarat ambii oficiali.

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *