Miniștrii francezi și germani le vor transmite oficialilor din Statele Unite să nu mai “fure” investiții din UE (Reuters)

Sursa: Unsplash Sursa: Unsplash

Miniștrii economiei din Franța și Germania le vor spune înalților oficiali americani să nu încerce să atragă în mod activ investiții ecologice din Europa atunci când vor vizita Washingtonul săptămâna viitoare pentru a exprima îngrijorarea cu privire la subvențiile americane pentru tehnologii ecologice, au declarat doi oficiali francezi, transmite Reuters.

Bruno Le Maire din Franța și Robert Habeck din Germania vor exprima la Washington îngrijorarea cu privire la creditele fiscale acordate în temeiul Legii privind reducerea inflației din Statele Unite, care subvenționează produse, de la mașini electrice la panouri solare, atâta timp cât acestea îndeplinesc cerințele privind producția locală.

Cei doi urmează să se întâlnească marți cu oficiali de la Casa Albă, pe lângă secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, reprezentantul pentru comerț, Katherine Tai, și secretarul pentru comerț, Gina Raimondo, au declarat oficialii ministerului francez al economiei.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Guvernele UE sunt îngrijorate că creditele fiscale nu numai că îi dezavantajează pe producătorii europeni, dar ar putea fi utilizate în mod activ pentru a atrage investițiile din Europa către Statele Unite.
“Unul dintre mesajele miniștrilor va fi acela de a nu aborda companiile europene în legătură cu mutarea fabricilor în SUA. Va exista suficient loc pentru ca toată lumea să investească atât în Europa, cât și în SUA”, a declarat un oficial. Cel de-al doilea oficial a declarat că scopul este de a evita “ofertele agresive” către firmele din UE pentru a investi în Statele Unite.

Primul oficial a declarat că nu există prea multe posibilități pentru noi concesii din partea Washingtonului pentru un tratament mai bun al companiilor din UE, după ce Comisia Europeană a obținut deja o victorie parțială în ceea ce privește vehiculele electrice construite în afara Americii de Nord care se califică pentru credite fiscale dacă sunt închiriate de consumatori.

Cu toate acestea, miniștrii speră să-i convingă pe oficialii americani să permită mai multă clemență în ceea ce privește cerințele de producție locală pentru materialele critice utilizate în bateriile vehiculelor electrice, a declarat primul oficial.

De asemenea, ei vor încerca să obțină un angajament din partea SUA de a fi transparentă în ceea ce privește subvențiile pe care companiile le primesc în cadrul Legii privind reducerea inflației, au declarat ambii oficiali.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: