Ministrul Economiei anunță un nou proiect de țară: Un avion militar românesc / Companiile militare de stat sunt incapabile să producă banale măști sanitare sau pistoale

G4Media mai 14, 2022 1 comentarii
Avion IAR avioane

România își propune să construiască un avion militar românesc, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru, sâmbătă, la Antena 3. El a spus că a discutat cu compania de stat Avioane Craiova SA.

”Am avut discuții ieri (vineri – n.r.) la Craiova pe această temă, este un mesaj pe care l-am lansat către industria aeronautică din România, un proiect de țară pe care am putea să-l realizăm. Din discuțiile cu ei, am înțeles că în săptămânile următoare va fi formalizat un claster pentru industria aeronautică și prin colaborarea dintre principalii jucători în acest segment putem să venim cu un proiect de țară. Le-am sugerat să înceapă aceste demersuri acum. Este un proiect de țară”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru la Antena 3.

Compania Avioane Craiova SA este controlată de Ministerul Economiei (97% din acțiuni). Firma are pierderi financiare constante, guvernul ștergându-i datoriile pentru a o scăpa de faliment, așa cum se întâmplă și cu alte companii din industria de apărare. Compania produce avioanele de antrenament IAR.

Companiile din industria românească de apărare sunt criticate constant chiar de acționari și de beneficiari pentru ineficiență. Cu doar o săptămână în urmă, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că fabrica de armament de la Cugir a fost incapabilă să livreze armatei române 1.000 de pistoale.

O altă companie de stat, Romarm, nu a putut fabrica în perioada pandemiei banalele măști de protecție, în ciuda investițiilor făcute în tehnologizarea unei dintre fabricile deținute. (Foto: Avioane Craiova SA)

Foto: Avioane Craiova SA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.