Ministrul Energiei: A fost prelungită perioada de depunere a proiectelor pentru construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză, până pe 31 august

industrie hidrogen

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că perioada de depunere a proiectelor pentru a obţine finanţare prin schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză a fost prelungită din nou, până în 31 august 2022, ora 17.00.

„Am prelungit, prin ordin, perioada de depunere a proiectelor pentru a obține finanțare prin ”Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză”. Măsura de investiții I.2 – Infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile, precum și capacitățile de producție a hidrogenului verde și / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice – sub-măsura 2.2 – Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză ‼️ Noul termen este 31 august ora 17.00 ‼️”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit prevederilor PNRR, intervenţia vizează promovarea investiţiilor în construirea unei noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză. Punerea în funcţiune a unei capacităţi de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puţin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an, trebuie realizată până în trimestrul IV 2025.

Valoarea maximă a ajutorului de stat stabilită, care se va acorda în baza Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru climă, protecţia mediului şi energie pentru 2022 este de 50 milioane euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii.

Solicitanţii eligibili sunt producători de gaz natural, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare de energie electrică, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare/consumatoare de hidrogen, unităţi administrativ-teritoriale, institute naţionale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din aceşti actori. Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei al sumei de 148,75 milioane de euro.

Foto: eneweconomy.com.au

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *