Ministrul Energiei: Noua centrală de la Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare. Centrala care va produce energie electrică și termică ar urma să fie pusă în funcțiune la finele lunii iulie 2023

centrala petromidia - facebook virgil popescu Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

Noua centrală de la Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare şi va asigura necesarul de energie electrică şi abur tehnologic pentru platforma Petromidia, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Investim în dezvoltarea sistemului de energie şi, totodată, în modernizarea comunităţilor locale. Un astfel de proiect este cel al noii centrale de cogenerare de la Petromidia, care va fi finalizată anul viitor. Astăzi au fost livrate turbinele pe gaz, iar lucrările pe şantier sunt avansate. Centrala de 80 MW de pe platforma Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare şi va asigura necesarul de energie electrică şi abur tehnologic pentru platforma Petromidia“, a scris, duminică, ministrul pe pagina sa de Facebook.

Noua unitate de producere combinată de energie electrică şi termică este un proiect din lista investiţiilor pe care trebuie să le facă Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

În primăvara acestui an, Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a anunţat că a încheiat cu succes un credit sindicalizat în valoare totală de 83 milioane euro pentru a finanţa construcţia noii centrale de cogenerare de pe platforma Petromidia.

Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a centralei de cogenerare este finele lunii iulie 2023, arăta, în luna mai, FIEKR.

Noua unitate de producere combinată de energie electrică şi termică va funcţiona cu gaze naturale drept combustibil principal şi va utiliza parţial (în limita unui maxim 25%) din gazul rezultat din procesele tehnologice ale rafinăriei. Centrala va avea un grad deosebit de înalt de eficienţă care poate ajunge la 92%.

Înfiinţat în octombrie 2018, FIEKR este deţinut de KMG International şi statul român prin Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE, obiectivul principal şi strategic al acestuia urmărind dezvoltarea de proiecte energetice în România. În acelaşi timp, cei doi acţionari – KMGI şi Statul Român – se regăsesc şi în cadrul companiilor Uzina Termoelectrica Midia şi Rompetrol Rafinare – operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi a unicului producător de polimeri din România.

Compania Rompetrol Energy este deţinută majoritar de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român, alături de Rominserv şi Uzina Termoelectrică Midia.  

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: