Ministrul Energiei Virgil Popescu, sfaturi pentru reducerea consumului de energie: Eu mi-am schimbat centrala și fac economie cu aproape 30% la consumul de gaz/ Clip video pe televiziuni pentru a învăța populația ce înseamnă eficiența energetică

Virgil Popescu Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Energiei Virgil Popescu a dat miercuri un exemplu cu privire la modul în care poți face economii la energie, spunând că el și-a redus consumul de gaze cu aproape 30% după ce și-a schimbat centrala cu una eficientă, cu recuperarea condensului.

O centrală de gaze în condensație costă, potrivit site-ului unui mare retailer online, de la 2.700 lei în sus, adică mai mult decât un salariu minim brut din România, adică aproape două salarii minime nete.

Ministrul a mai spus că un alt mod de a economisi este schimbarea becurilor cu unele eficiente și schimbarea electrocasnicelor cu unele eficiente energetic. El a precizat și că statul ar trebui să ajute cetățenii să facă aceste schimbări.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

„Consumul de energie cel mai vizibil este iluminatul. Evident este loc suficient în România, nu numai în instituțiile publice, să schimbăm becurile, corpurile de iluminat cu corpuri de iluminat eficiente. Ăsta este primul lucru pe care ar trebui să îl facem, nu să stingem lumina să stăm în beznă. Sunt corpuri de iluminat cu eficiență mare care reduc chiar cu peste 50% consumul. Pentru persoanele fizice acasă am recomandat – și aici trebuie să venim în sprijinul lor – schimbarea electrocasnicelor cu electrocasnice eficiente, care au clasă de energie A+, A++, să fie cu „A” în față. Evident și acolo oamenii trebuie ajutați, pentru că nu este ușor să îți schimbi, trebuie să ai banii să schimbi. Apoi la consumul de gaze, pentru cei care au centrală individuală. Eu, personal, mi-am schimbat (centrala, n.r.) înainte de iarna trecută și fac economie cu aproape 30% la consumul de gaz, schimbând doar centrala într-una eficientă, nouă, cu recuperarea condensului. Deci avem posibilitățile acestea. Și să știți că centrala aceea nu era cu mult mai scumpă decât centrala pe care o aveam de acum nouă ani”, a declarat ministrul, după ședința de Guvern.

„Pentru a face economie, primul lucru pe care l-am recomandat este schimbarea becurilor. Ar trebui ca guvernul, prin fondul de mediu, să vină să ajută populația să facă aceste minime investiții”, a spus el.

El a precizat că ministerul lucrează cu asociații din energie pentru a face un clip, care va fi promovat pe televiziuni, pentru a învăța populația despre eficiența energetică și reducerea costurilor.

„La nivelul ministerului lucrăm cu Asociația producătorilor de energie și cu a celor de gaze naturale și vrem să promovăm un clip ca să învățăm oamenii pe toate televiziunile, să înțeleagă ce este eficiența energetică, ce înseamnă reducerea costului”, a spus el.

Ministrul a mai spus că el și-a instalat și panouri fotovoltaice. „Am și panouri fotovoltaice. Dacă cineva poate să îți monteze panouri fotovoltaice, îi recomand cu căldură să facă acest lucru, va vedea o scădere uluitoare a facturii, cel puțin pe perioada de primăvară-toamnă. Factura mea la energie electrică la nivelul locuinței din București este de 120 de lei, pe 150 kWh. Și mi-am schimbat becurile cu LED. (Panourile fotovoltaice, n.r.) au fost luate acum 3 ani și jumătate, chiar 4 și au fost la un preț de 700-800 de euro/kWh”, a precizat ministrul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Aha, cum se descurca ei, smenarii romaniei, cei ce au vandut romania din pix!

    Bah, cat % incasati din pretul electricitatii, voi, stat roman ?

    Sugative securistoide, nesatui de bani, lepre nenorocite! Satanisti infecti !

  2. Cam are dreptate! Trebuie sa punem și de la noi ceva nu numai să așteptăm preturi reduse! Preturile se vor reduce atunci când cererea va fi mai mică! Așa că, faceți economie la tot, nu mai consumați haotic și în disperare!

    • Deci aia care au incalzire pe gaze si de abia isi pot plati factura au bani sa-si cumpere centrala noua + instalare, etc .. Ca doar fiecare roman, se stie, e ministru/parlamentar/membru in vreun CA/etc si isi pot permite cheltuieli neprevazute in orice moment.

  3. Ok, si nu vrei sa facem schimb si de salarii ? Ca sa vad daca poti, cu salariul meu, sa te mai lauzi cu ce economii faci tu! La solutii nu va duce mintea, veniti cu sfaturi de rahat. Sa va fie rusine!

  4. Nu vrei tu, stimabile ministru, sa facem schimb de salarii? Ca sa vezi si tu cum e invers? Sa vedem daca iti mai poti permite ca sa schimbi centrale si alte chestii….RUSINE!

  5. Acest personaj malefic, de un tupeu și o nesimțire fără egal, își permite sa minta și sa tromboneasca oamenii onești ai tarii, fără sa tina cont ca la fiecare 100 de cetățeni tot se găsește unul cu o pregătire și inteligenta superioara lui. Cum poți sa minți ca ai luat o centrala noua și ai redus consumul de gaze cu 30%?
    O centrala de ultima generație cu condensatie e considerata cu la un nivel de eficienta de 106% raportata la una de tehnologie anterioara, adică diferenta de eficienta ar fi de 6%. Este o mare minciuna la noile centrale ca au randament de 106%, deoarece știm cu toții ca randamentul oricărui proces este mai mic de 100%. O alta provocare pt acest tradator: Sa dovedească despre procesul de emisie al CO2 ca implica direct creșterea temperaturilor globale. Poate sa dovedească, ca nu a plagiat la doctorat? Dacă Polonia și Germania refuza închiderea termocentralelor în noua situație a lipsei gazelor, de ce a vrea sa închidă termocentralele? Cum garantează furnizarea cu gaze pt noile grupuri? Sa jure cu mana pe Biblie în fata poporului ca nu a luat șpagă sau ca nu reprezint interese ascunse ale altor entități gen OMV, etc.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.