Ministrul Energiei vorbește despre supra-impozitarea companiilor din energie, pentru limitarea preţului pentru consumatorul final

Virgil Popescu Sursa foto: Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a declarat luni dispus să ia în considerare varianta supra-impozitării companiilor din energie, ca instrument pentru limitarea preţului crescut al energiei pentru consumatorii finali.

„Astăzi am auzit un alt tip de plafonare – plafonare prin impozitare. Este o discuţie care poate avea loc. Nu sunt adeptul plafonării preţului la producător, pentru că asta descurajează investiţiile, dar dacă vorbim de altceva, de o supra-impozitare pentru profituri excepţionale, dacă vorbim de limitarea preţului către consumatorul final, atunci putem discuta, sigur. O supra-impozitare nu o putem discuta fără implicarea celor de la Finanţe, să ştim exact pe ce stă, dar e o discuţie care merită deschisă şi care merită continuată”, a afirmat Virgil Popescu, în Parlament, la Ora Guvernului, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte strategia de tranziţie energetică, ministrul Energiei a atras atenţia că trebuie analizată amprenta totală asupra mediului lăsată de energiile eoliană şi solară.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Trebuie să ne uităm la amprenta totală a fiecărei tehnologii şi am ridicat această problemă şi am cerut să ne uităm la energia eoliană şi să vedem ce înseamnă (amprenta ei totală, n.r.) de când o producem până când se finalizează: poluează sau nu poluează? Această problemă cu paletele (administrarea lor după ieşirea din uz, n.r.) o au absolut toţi cei care au instalat energie eoliană în lume. De acelaşi lucru putem vorbi şi a energia solară: ce facem cu panourile după un timp, dacă se mai pot reutiliza sau nu, cu capacităţile de stocare, cu bateriile şi aşa mai departe”, a menţionat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat luni la „Ora Guvernului” în plenul Camerei Deputaţilor.

În 12 septembrie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor l-a invitat pe ministrul Energiei la ‘Ora Guvernului’, pe tema facturilor la energie, la solicitarea grupului minorităţilor naţionale.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: