Ministrul Investiţiilor, despre propunerea de eliminare a taxării pensiilor de sub 3000 de lei: Să se vină cu date despre impactul bugetar

pensie, pensionar, bani

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, la sediul partidului, că cei care doresc eliminarea taxării pensiilor până în 3000 de lei trebuie să vină cu date referitoare la impactul bugetar, relatează News.ro.

Întrebat despre eliminarea taxării pensiilor până în 3000 de lei, Adrian Câciu a spus că este nevoie ca cei care propun acest lucru să vină cu un impact bugetar al măsurii.

”Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba şi să ne dea răspunsul cineva la întrebarea cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că această impozitare pe pensii a fost introdusă în 2010, după ce CCR a spus că nu se pot tăia pensiile, mai ţineţi minte, şi guvernul Boc a venit cu impozitarea pensiilor. Dar nu am nicio problemă, este evident că dorim ca oamenii să aibă venituri cât mai mari”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

El a fost întrebat şi dacă ar putea guvernul să susţină o astfel de măsură.

”Nu sunt ministrul de Finanţe, dacă ministrul de finanţe prezintă modul în care se pot recupera veniturile care să spunem n-ar mai ajunge la bugetul de stat, de ce nu? Până la urmă, ăsta este scopul nostru, să găsim soluţii pentru oameni”, a spus Câciu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *