Ministrul Muncii, întrebat cum trăiesc profesorii cu salarii de 2.400 lei: „Și eu la rândul meu am fost și sunt salariat și am lucrat cu salarii mult mai mici”

Marius Budăi Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat miercuri dacă profesorii i-au spus cum este să lucreze pe salarii mici și a răspuns că a lucrat la rândul său pentru „salarii mult mai mici” și nu e „nevoie să-i spună cineva aceste realități”.

Budăi s-a întâlnit miercuri cu profesorii de la Liceul I. L. Caragiale, în plină grevă a cadrelor didactice din Educaţie. El susține că a purtat discuții constructive cu dascălii care, spune el, nu i-au cerut nimic, precizând că negocierile se fac la nivelul Ministerului Educației.

„Știți foarte bine că și eu la rândul meu am fost și sunt salariat și am lucrat și am fost un lucrător în asistență socială cu salarii mult mai mici. Cunosc aceste realități, nu trebuie să mi le spună neapărat cineva”, a spus Budăi.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Ministrul a precizat că discuțiile cu profesorii au fost concentrate pe viitorul Educației în România. „Discuția nu s-a axat pe grevă. A fost o discuție extrem de constructivă pe ceea ce vrem să facem pe viitor cu Educația. Au fost și discuții despre grevă (…) discuțiile continuă la nivelul Ministerului Educației . Eu aici nu am cerut nimic dascălilor, ei nu mi-au cerut nimic, am avut o discuție cu privire la principiile pe care trebuie să ne axăm pe viitor”, spune ministrul Muncii.

El a fost întrebat la intrare dacă va finaliza până la data de 15 iunie legea salarizării unitare, aşa cum anunţase coaliţia. „Până acum, orice decizie am primi de la coaliţie am respectat şi nu o să încep acum să încalc o decizie a coaliţiei”, a spus ministrul.

În prezent, din funcția de ministru, Marius Budăi încasează un salariu anual de 153.312 lei (31.300 euro), ceea ce înseamnă circa 12.700 lei lunar (2.600 euro), conform declarației de avere depuse pentru anul 2022.

Anterior, Budăi a mai fost deputat, director la Casa Județeană de Pensii Botoșani, la Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani și la Agenția pentru prestații soaciale Botoșani. În paralel, el a fost și angajat la diferite firme. În plus, a mai fost și șef de cabinet/consilier parlamentar în perioada 2004-2006.

Declarația de avere depusă în 2016 arăta că Budăi a încasat un salariu anual de 55.000 lei când ocupa funcția de consilier superior la Casa Județeană de Pensii Botoșani, adică circa 4.600 de lei. Ajustat cu rata inflației, salariul de la acea vreme ar avea în prezent puterea de cumpărare a 6.070 lei, conform Calculatorul Inflației.

Cea mai veche declarație de avere depusă de Marius Budăi este din 2009, aferentă anului 2008, pentru funcția de director coordonator la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Botoșani. De aici, Marius Budăi încasa un salariu anual de 14.326 lei, adică circa 1.193 lei. Ajustat cu inflația, în prezent această sumă ar avea echivalentul a 2.190 lei. Însă în același an, Budăi declara venituri și de la o firmă, SC Curier Expres Curier Galați, de peste 8.100 de lei anual, adică circa 667 de lei lunar.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Are dreptate talharul, conform legii universale cei abuzati se transforma in abuzatori.

  2. “Salarii mult mai mici “, Pacatul Primordial al Nominalului, numerele scoase din context. D’asta ar trebui sa vorbim doar de procente : Cate paini isi lua domnul din salariul ‘mult mai mic’ ? Facem imparteala ‘azi/ieri’ imediat dupa.

    Desi, oare painea este referinta ? Cea mai buna referinta e kg de carne de porc.

    Hai sa vedem ! (acelasi procedeu) Simplu, Eficient.

    Economedia, Go for it.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.