Mogulii din tehnologie și miliardarii, precum Bill Gates și Jeff Bezos, care au militat pentru mediu, au amuțit de când Donald Trump a preluat puterea

bill-gates_dms Sursa foto: Frédéric Legrand | Dreamstime.com

În ultimul deceniu, unele dintre cele mai bogate persoane din America, în special din sectorul tehnologiei, au devenit susținători importanți ai protecției mediului, angajând miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice, transmite The New York Times. Jeff Bezos a alocat 10 miliarde de dolari Fondului Bezos pentru Pământ, iar Bill Gates a investit masiv în proiectul Breakthrough Energy – care își propune să accelereze dezvoltarea și implementarea unor soluții inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice. Totodată, Laurene Powell Jobs a lansat o fundație pentru climă, cu un buget de 3,5 miliarde de dolari, în timp ce Marc Benioff a inițiat un efort de plantare a milioane de copaci. Marile firme de tehnologie, precum Google, Meta și Amazon, și-au asumat, de asemenea, angajamente ambițioase de reducere a emisiilor.

Cu toate acestea, de la revenirea în funcție a președintelui Trump, acești miliardari au rămas în mare parte tăcuți, în timp ce administrația sa reduce protecțiile de mediu. În prima sa zi de mandat, Trump a retras SUA din Acordul de la Paris, a oprit aprobările pentru energia eoliană și a promovat expansiunea combustibililor fosili. Spre deosebire de 2017, când directori precum Mark Zuckerberg, Tim Cook și Sundar Pichai au criticat public poziția lui Trump privind clima, acum acești lideri rămân tăcuți. Gates chiar a luat cina cu Trump înainte de inaugurare, declarându-se „impresionat” de acesta.

Excepție face Michael Bloomberg, care și-a reafirmat angajamentul de a finanța eforturile climatice: „Poporul american rămâne hotărât să continue lupta împotriva efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice.” Alte companii susțin că își mențin inițiativele ecologice, dar au evitat să se opună direct lui Trump.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Schimbările de politică ale lui Trump au perturbat investițiile în energia curată, cu un impact economic semnificativ în statele republicane. Înghețarea finanțării federale a întârziat o fabrică de biocombustibili în valoare de 782 de milioane de dolari în Montana, a blocat proiecte de modernizare a rețelelor electrice în valoare de 1 miliard de dolari în Georgia și a stopat mai multe proiecte solare în Nevada.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.