Musk, cofondator OpenAI: Reglementarea ”poate încetini puţin AI, dar cred că şi acesta ar putea fi un lucru bun”

elon musk sursa foto: Facebook

ChatGPT arată că inteligenţa artificială a devenit incredibil de avansată şi că este ceva pentru care ar trebui să ne îngrijorăm cu toţii, potrivit miliardarului Elon Musk, care a spus că ”Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei este inteligenţa artificială”, relatează CNBC, conform News.ro.

Musk a făcut această declaraţia participanţilor la Summitul Guvernamental Mondial din Dubai, la scurt timp după ce a menţionat dezvoltarea ChatGPT.

”Este atât pozitivă, cât şi negativă şi are o mare, mare perspectivă, o mare capacitate”, a spus Musk.

Dar, el a subliniat că ”odată cu asta vine un mare pericol”.

Şeful  companiilor Tesla, SpaceX şi Twitter a fost întrebat despre cum vede el dezvoltarea tehnologiei peste 10 ani.

Musk este cofondatorul OpenAI, startup-ul american care a dezvoltat ChatGPT, un aşa-numit instrument AI generativ care returnează răspunsuri asemănătoare celor umane, la solicitările utilizatorilor.

ChatGPT este o formă avansată de AI, alimentată de un model larg de limbaj numit GPT-3. Este programat să înţeleagă limbajul uman şi să genereze răspunsuri bazate pe corpuri uriaşe de date.

ChatGPT ”a ilustrat oamenilor cât de avansată a devenit AI. AI a avansat de ceva vreme. Pur şi simplu nu avea o interfaţă de utilizator care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor”, potrivit lui Musk.

În timp ce maşinile, avioanele şi medicamentele trebuie să respecte standardele de siguranţă ale autorităţilor de reglementare, AI nu are încă reguli sau reglementări care să-i ţină sub control dezvoltarea, a adăugat el.

”Cred că trebuie să reglementăm siguranţa AI, sincer. Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât maşinile, avioanele sau medicamentele”, a spus Musk.

Reglementarea ”poate încetini puţin AI, dar cred că şi acesta ar putea fi un lucru bun”, a adăugat Musk.

Miliardarul a avertizat de mult despre pericolele dezvoltării neîngrădite ale AI. El a spus odată că inteligenţa artificială este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare.

Cuvintele sale au mai multă greutate astăzi, deoarece ascensiunea ChatGPT ameninţă să răstoarne piaţa muncii cu o scriere mai avansată, mai umană.

Musk a părăsit consiliul de administraţie al OpenAI în 2018 şi nu mai deţine niciun pachet de acţiuni în companie.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *