National Geographic: Bucureștiul, următoarea mare destinație culinară a Europei. Ce restaurante au intrat pe lista publicației internaționale

15A Sursa foto: 15A/ Facebook

Capitala României – supranumită „Micul Paris” – intră în lumina reflectoarelor culinare globale – are mâncărurile sale calasice reinventate, dar și meniurile de degustare inovatoare, arată un reportaj publicat de National Geographic.

Acesta notează că, de-a lungul timpului, bucătarii și bucătarii români au reinterpretat cu pricepere arome diverse, creând mâncăruri care onorează resursele locale, îmbogățind în același timp tradițiile culinare profunde care au înflorit aici timp de secole.

“Supranumit „Micul Paris” între cele două războaie mondiale pentru arhitectura sa elegantă și marile bulevarde, Bucureștiul are o admirație durabilă pentru rafinamentul francez. Aceeași sensibilitate modelează acum scena gastronomică a Bucureștiului. O nouă generație de bucătari – mulți formați în bucătării europene de top – se întorc acasă, dornici să îmbine tehnicile moderne cu bogatul patrimoniu culinar al României. Ei se alătură bucătarilor români și bucătarilor expatriați care au făcut din București casa lor, pentru a crea un peisaj gastronomic dinamic și divers”, scrie publicația.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Mâncați acolo unde mănâncă localnicii. Lista National Geographic:

În timp ce ghidurile îi conduc adesea pe turiști către locuri emblematice precum Caru’ cu bere și Hanu’ lui Manuc, localnicii au propriile lor secrete cel mai bine păstrate, ascunse în interiorul conacelor istorice sau deghizate în umile tarabe de piață.

Veți găsi Băcănia Veche într-o clădire veche, chiar lângă Piața Romană. Cu pereții săi din cărămidă aparentă și rafturile din lemn căptușite cu conserve artizanale și miere de flori sălbatice, acesta pregătește scena pentru mâncăruri nostalgice care aduc aminte de copilărie și de bucătăria bunicii. Friptura de porc fragedă este așezată pe cel mai pufos piure de cartofi și este înăbușită într-un sos de prune mătăsos și afumat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Arzu este un local luminos și plin de viață, care amintește de delicatesele londoneze ale lui Yotam Ottolenghi, și se mândrește cu faptul că oferă „arome îndrăznețe, excesive fără scuze” clientelei sale fidele: Pate de pui neted acoperit cu stafide îmbătătoare înmuiate în vin, bucăți de cartofi dulci presărate cu alune picante și quiche cu dovleac prăjit cu cinci condimente, brânză feta și alune.

Ascuns pe o stradă rezidențială liniștită, într-o fermecătoare vilă Art Nouveau, 15A transportă clienții la începutul anilor 1900 cu mobilierul său antic și lumina blândă a lumânărilor. Dar meniul este complet modern: clătite cu margini crocante umplute cu feta și spanac, ruladă de porc învelită în prosciutto sărat și biban gratinat cu ciuperci sălbatice și șuncă. Într-o seară caldă de vară, terasa încântătoare în aer liber este cadrul perfect pentru o masă lentă cu un pahar de vin Feteascǎ Neagrã.

Pentru o gustare rapidă, Senviș este foarte recomandat de localnici pentru ingredientele premium și profilul creativ al aromei. Acest mic, dar puternic magazin de sandvișuri este cunoscut pentru umpluturile atrăgătoare: Gândiți-vă la sosul cremos de anghinare, bucăți de vinete rumenite în ulei de măsline și o porție generoasă de salată caprese, toate învelite într-o pâine pita artizanală și pufoasă.

Dacă doriți să mâncați ca un bucureștean adevărat, mergeți la Terasa Obor. Acest neînsemnat vânzător ambulant de mâncare, situat în piața Obor, este locul în care puteți degusta cele mai bune mici din oraș: Rulouri suculente, din carne prăjită la foc deschis. Amestecul secret de carne tocată de vită și porc le conferă un gust bogat și afumat. Un strop de bicarbonat de sodiu le face aerisite, iar un strop de usturoi le pecetluiește gustul specific. Savurați-le fierbinți de pe grătar, cu o chiflă de pâine pufoasă și o porție de muștar picant – sunt cea mai bună mâncare românească de stradă.

Fine dining cu un twist românesc
În timp ce străzile lăturalnice ale Bucureștiului ascund restaurante confortabile și tradiționale, scena de fine dining face și ea valuri, reimaginând aromele românești cu tehnici moderne.

„Scena culinară din București evoluează”, spune Radu Ionescu-Feher, executive chef la restaurantul KAIAMO. “Seamănă cu un escargot, un melc. Se mișcă încet pe drumul său, vreau să cred că în direcția bună. Cu toate acestea, lucrul bun la un melc este că își poartă casa cu el, mereu, pe spate.” Recunoscut de Gault & Millau România drept unul dintre cele mai bune restaurante din țară și inclus în ghidul 50 Best Discovery, KAIAMO este în fruntea mișcării fine dining. Aici, ingrediente simple precum sfecla roșie, brânza de capră și marmelada de eșalotă reinterpretează „La Blouse Roumaine” a lui Henri Matisse, o farfurie delicată care spune o poveste despre trecutul și viitorul României.

Alte recomandări în articolul integral, AICI

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.