Nicușor Dan, despre greva de la STB: Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie săvârșește o infracțiune

BUCURESTI - CONFERINTA - NICUSOR DAN - 15 MAR 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avertizat vineri că șoferii STB care nu respectă hotărârea judecătorească privind reluarea activității săvârșesc „o infracțiune”.

„Discuțiile, negocierile urmează dar suntem în momentul în care legea și hotărârea judecătorească trebuie aplicate. Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie, obligatorie, săvârșește o infracțiune”, a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă organizată la STB.

Primarul susține că „avem de-a face cu o manifestare total irațională” în condițiile în care participanții la mișcarea de protest riscă să rămână fără contracte de muncă dar și o condamnare penală.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a cerut PSD „să se pronunțe”, în condițiile în care Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri, este și consilier PSD în Consiliul General al Capitalei.

„Avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD”, un „om care și-a câștigat mandatul pe lista PSD”, a continuat el. În aceste condiții, PSD are două opțiuni, în opinia lui Nicușor Dan: fie susține protestul, fie retrage sprijinul politic pentru Vasile Petrariu.

Citește și:

Primarul i-a convocat vineri, la ora 12, la sediul PMB, pe șefii de autobaze și depouri, „care sunt membri în conducerea STB și mulți dintre ei sunt membri de sindicat”, pentru a le transmite angajaților STB „hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii și a hotărârii judecătorești” și pentru a înțelege „care sunt acele probleme care pot fi rezolvate”.

Însă „nu se pune problema ca noi într-un stat de drept să nu aplică o hotărâre judecătorească”, a subliniat Nicușor Dan.

Protestul șoferilor continuă vineri deși Tribunalul București a decis joi suspendarea sa, decizia fiind executorie. STB a transmis angajaților că au obligația de a respecta decizia instanței care impune reluarea activității, în caz contrar, vor răspunde penal.

Niciun autobuz, tramvai sau troleibuz din parcul de vehicule al Societății de Transport București nu a ieșit joi pe traseu, sute de mii de bucureșteni fiind afectați în urma „opririi voluntare a lucrului“, așa cum au descris sindicaliștii protestul de astăzi.

În cursul acestei dimineți, Nicușor Dan s-a deplasat la sediul STB, pentru a discuta cu angajații și conducerea STB pentru reluarea circulației, refuzând însă să discute cu liderul de sindicat.

Vom reveni cu amănunte

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *