Numărul abonamentelor 5G a ajuns la 690 de milioane la nivel global după o creștere de 70 de milioane în trimestrul al doilea

tehnologia 5G Sursa foto Pixabay

Creșterea vânzărilor de telefoane mobile care suportă o conexiune 5G duce automat și la majorarea abonamentelor care includ o conexiune 5G. Astfel, în trimestrul al doilea al anului, numărul abonamentelor 5G a urcat cu 70 de milioane la nivel global, ajungând până la 690 de milioane, conform Ericsson Mobility Report, în care se mai arată și că, în perioada indicată, 218 furnizori de servicii de comunicații au lansat servicii 5G comerciale.

Abonamentele 5G, ca și cele în bandă largă, sunt cele care permit un trafic de date potrivit pentru lucrul de la distanță sau pentru educația de la distanță. Nu sunt bune doar pentru serviciile de streaming, ci sunt esențiale pentru a da posibilitatea persoanelor aflate în zone rurale de a avea acces la muncă și la educație. Infrastructura digitală de bandă largă este considerată esențială pentru eliminarea inechităților sociale dintre zona urbană și cea rurală și dintre cei cu posibilități financiare mari și cei aflați în dificultate.

Numărul total de abonamente de servicii mobile la nivel global a urcat la 8,5 miliarde, după o creștere de 52 de milioane de subscripții, adică o pondere de 106% în populația lumii. Cea mai semnificativă creștere a numărului de abonamente, în trimestrul 2 din 2002, a fost înregistrată în China (+10 milioane), urmată de India (+7 milioane) și Indonezia (+4 milioane).

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Raportul mai arată și că numărul abonamentelor cu servicii în bandă largă a crescut cu aproximativ 100 de milioane, până la 7,2 miliarde. Abonamentele cu servici în bandă largă reprezintă, în prezent, 86% din totalul subscripțiilor mobile.

Tot în perioada indicată, la nivel global, numărul abonamentelor 4G a crescut cu 77 de milioane, până la aproximativ 5 miliarde, reprezentând 60% din totalul abonamentelor globale de servicii mobile. Abonamentele de tip WCDMA/HSPA, însă, au înregistrat o scădere cu 41 de milioane, iar numărul abonamentelor GSM/EDGE s-a redus cu 48 de milioane.

Numărul deținătorilor unici de abonamente mobile era de 6,1 miliarde, diferența dintre numărul de abonamente și numărul de abonați fiind înregistrată pe fondul abonamentelor inactive, deținătorilor de dispozitive multiple și/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri. Populația lumii numără 7,7 miliarde persoane.

Raportul nu oferă date la nivel național, dar din datele ANCOM reiese că numărul abonamentelor 4G și 5G au ajuns la 74% din totalul de 21,2 milioane conexiuni.

În perioada cuprinsă între trimestrul 2 al anului 2021 și trimestrul 2 al anului 2022, traficul de date în rețelele mobile a crescut cu 39%, atingând pragul de 100EB/lună

Traficul de date în rețelele mobile a crescut cu 39%, până la 100 Exabytes (EB) lunar, în perioada cuprinsă între trimestrul al doilea al anului trecut și trimestrul al doilea al anului curent.

Pe termen lung, creșterea traficului este determinată atât de creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și de creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).

Graficul de mai jos arată valorile la nivel global ale traficului de date înregistrat în rețele, începând din trimestrul 2 al anului 2015 și până în trimestrul 2 al anului 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: