O companie înființată de Bill Gates intenționează să investească până la 15 miliarde dolari în tehnologie verde

bill gates Foto: Bill Gates, Facebook

Breakthrough Energy Catalyst (BEC), o companie a fondatorului Microsoft, Bill Gates, intenționează să investească până la 15 miliarde de dolari în proiecte de tehnologie verde în SUA, Regatul Unit și Uniunea Europeană, scrie publicația CNBC.

Compania care a fost înființat de Gates în 2015 a strâns până acum peste 1,5 miliarde de dolari de la companii și organizații caritabile. Dar Jonah Goldman, directorul general al BEC, a declarat pentru Financial Times că fondul intenționează în cele din urmă să investească de 10 ori această sumă, 15 miliarde de dolari.

Pentru a obține cei 15 miliarde de dolari, firma va atrage banii din acorduri de parteneriat. Pe site-ul Breakthrough Energy Catalyst, reprezentanții companiei transmite că vor să investească într-un program pentru a demonstra cum pot finanța, produce și cumpăra noile soluții care vor sprijini o economie cu emisii scăzute de carbon.

Instituția a anunțat în septembrie 2020 că a asigurat investiții de la Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America și ArcelorMittal.

De asemenea, a primit sprijin din partea Departamentului pentru Energie al SUA și din partea Comisiei Europene.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și miliardarul Bill Gates au anunțat în 2 iunie 2020 un parteneriat între Comisie și Breakthrough Energy Catalyst, o companie a fondatorului Microsoft, prin care vor fi realizate investiții de până la 820 de milioane de euro, în perioada 2022-2026, în tehnologii „curate” care vor duce la o economie europeană neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Acest nou parteneriat intenționează să investească într-un portofoliu de proiecte europene cu impact ridicat, inițial în patru sectoare cu un potențial ridicat de a contribui la îndeplinirea ambițiilor economice și climatice ale Acordului verde european:

  • Hidrogen verde;
  • Combustibili de aviație sustenabili;
  • Captarea directă a aerului (proces de captare a dioxidului de carbon direct din aerul ambiant);
  • Depozitarea energiei pe termen lung.

Foto: Bill Gates, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *