O fabrică de var din Braşov, nevoită să se mute din cauza poluării pe care o producea într-o zonă rezidenţială din oraș/ Proprietarii fabricii au încercat să obțină autorizația de mediu pe altă firmă, după ce solicitarea a fost respinsă

fabrica de var brasov Sursa foto: brasovcity.ro

Primăria Braşov a blocat activitatea unei fabrici de var care funcţiona într-o zonă rezidenţială din municipiu. Este al treilea operator economic cu punct de lucru în municipiul Braşov care este nevoit să se mute, după ce autorităţile locale au blocat activitatea a două staţii de asfaltare care funcţionau tot în zone locuite.

Primăria Braşov a blocat reautorizarea unei fabricii de var care funcţiona pe strada Carierei din municipiu, după autorităţile locale s-au adresat celor de mediu în acest sens. Agentul economic nu a mai primit autorizaţie de mediu, document care trebuia reînnoit luna aceasta,

Conform unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Primăria Braşov, Agenţia de Protecţie a Mediului a anunţat, în urmă cu două zile, respingerea solicitării de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru Fabrica de var de pe strada Carierei.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

”Primăria Municipiului Braşov a comunicat Agenţiei de Protecţie a Mediului, în cadrul procedurii de obţinere a autorizaţiei de mediu pentru Fabrica de var de pe str. Carierei, că există numeroase petiţii cu privire la poluarea din zonă. În acelaşi timp, potrivit documentaţiilor de urbanism, Fabrica de var Stejeriş funcţionează într-o zonă rezidenţială, iar, conform Planului Urbanistic General, această fabrică se încadrează la categoria funcţiunilor interzise. Solicitarea municipalităţii a fost ca această fabrică să nu mai primească autorizaţie de mediu şi, implicit, să îşi relocheze activitatea într-o zonă industrială”, au explicat oficiali ai municipalităţii.

Conform acestora, în condiţiile în care firma care a solicitat autorizaţia de mediu nu a primit-o, proprietarii fabricii de var au apelat la un subterfugiu şi au depus o nouă solicitare, pe o altă firmă, Primăria transmiţând un nou punct de vedere, identic cu cel din noiembrie.

”Opoziţia municipalităţii se referă la activitatea fabricii de var şi la poluarea pe care o produce, nu la numele companiei care o deţine”, au precizat oficialii Primăriei.

Fabrica de var este al treilea agent economic care funcţiona în zonă rezidenţială din municipiul Braşov şi care este nevoit să se mute în urma demersurilor autorităţilor locale, nemulţumite de poluarea pe care unele firme o produc.

Anul trecut, municipalitatea reuşit să închidă o staţie de producere a asfaltului, iar la începutul acestei luni a închis o altă staţia de asfaltare pe motiv că funcţionau în zone locuite şi produceau poluare în cartierul Bartolomeu.

Braşovul şi-a asumat reducerea cu 55% a emisiilor CO2 până în anul 2030 şi neutralitatea climatică până în 2050.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: